Școala începe altfel: reguli și obiective noi. Cum trebuie să se pregătească un profesor responsabil

Marti, 09 August 2022, ora 23:49
2897 citiri
Școala începe altfel: reguli și obiective noi. Cum trebuie să se pregătească un profesor responsabil
Laurențiu Dinu se pregătește să fie din nou diriginte FOTO: Facebook/ Laurențiu Dinu

Laurențiu Dinu este profesor de geografie la Liceul Teoretic Internațional de Informatică. Este iubit de toți elevii săi, iar rețeta lui este una simplă: "un copil fericit plus un părinte mulțumit este egal cu un profesor strălucit".

Are reguli clare în sala de clasă. Își cunoaște foarte bine materia, pentru a nu face greșeli, mai exact, pentru a nu fi taxat de elevi. Transmite clar informația și folosește metode moderne de predare.

Știe când trebuie să glumească cu elevii și când să fie serios. Ține mereu legătura cu părinții și se consideră un profesor "open mind".

Cu toate acestea, pentru el această perioadă este una de lecturi, de căutări, de explorări. E curios de noile conținuturi și cum se va descurca cu noile reguli din anul școlar 2022-2023, spus Laurenții Dinu, într-un interviu pentru Ziare.com

Și profesorii se pregătesc de noul an școlar

"Încep sa îmi actualizez noile conținuturi. Îmi pregătesc o scurtă prezentare pentru noua clasa unde o sa fiu diriginte, unde să cuprind atât viziunea pedagogică, cât și abordarea emoțională", spune profesorul de geografie.

Laurențiu Dinu este un diriginte implicat căruia nu-i place să-și lase lucrurile nerezolvate atunci când pleacă acasă. Îi implică pe elevii lui în diverse activăți și se comportă toți ca și cum ar juca într-o echipă. Au o singură dizivie: toți pentru unul și unul pentru toți.

Voi fi coordonator al diriginților

"Anul acesta implementăm un program pilot unde o sa fiu responsabil de un ciclu de studiu, având rolul de coordonator al diriginților și partea de disciplină a elevilor", explică profesorul de geografie.

Laurențiu Dinu se implică și este dornic de evoluție. Își asumă multe roluri și mulți spun că este profesorul ideal.

Vom participa la olimpiade

"Sper să am parte de rezultate bune cu elevii mei (olimpiade, concursuri) și noua structură școlară sa fie în beneficiul tuturor. Să putem realiza activități extrașcolare și să organizăm, colaborări între colegi care sa ajute elevii pe plan educational si dezvoltare emoțională", explică Laurențiu Dinu.

Profesorul de geografie îi implică pe elevi în multe activități școlare, dar și extracurriculare. Pe lângă concursuri și dezbtari, organizează și campionate de fotbal, de exemplu.

Știe că pentru a avea o clasă unită, trebuie să îi implice în activități care să îi unească. Nu e suficient doar că învață în aceeași clasă.

Cum definește succesul

"Pentru mine succesul sună așa: când termin un ciclu de 4 ani cu elevii pe care îi coordonez și mă bucur de rezultatele lor și știu că am adus un aport în reușita lor", concluzionează profesorul Laurențiu Dinu.

Citește și:
Nu mai are cine să le predea studenților. Numărul profesorilor a scăzut sub 26.000 pentru prima dată în ultimii 10 ani
Nu mai are cine să le predea studenților. Numărul profesorilor a scăzut sub 26.000 pentru prima dată în ultimii 10 ani
În anul universitar 2020-2021, numărul total al angajaților din învățământul superior a fost de 50.112 persoane, în ușoară scădere în comparație cu anul precedent. O situație...
Atac sinucigaș într-un centru educațional din Kabul: Cel puțin 19 morți și 27 de răniți VIDEO
Atac sinucigaș într-un centru educațional din Kabul: Cel puțin 19 morți și 27 de răniți VIDEO
Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi alte 27 rănite într-un atac sinucigaş vineri dimineaţa, într-un centru educaţional din Kabul, Afganistan, care pregăteşte elevii pentru examenele de...