Cum te protejeaza banca in cazul unei noi crize economice

Marti, 27 Octombrie 2020, ora 08:30
26263 citiri
Cum te protejeaza banca in cazul unei noi crize economice
Foto: Pixabay.com

Nu mai este niciun secret ca o noua criza economica va veni in anul 2021, anul acesta fiind doar un preambul pentru ceea ce va urma. Dar tu inca mai vrei sa iti iei un credit, pentru ca simti ca altfel o sa ratezi o "oportunitate importanta".

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", cum te protejeaza banca in timp ce faci afaceri cu ea.

Tocmai din acest motiv, pentru ca banca iti este partener in acest credit si nu vrea sa piarda odata cu tine, s-a pregatit cu oferte care sa va protejeze pe amandoi.

O sa-i spui ca este "dragoste dura", dar in cazul unui credit imobiliar, un avans mai mare este in avantajul amandurora, pentru ca asta inseamna un angajament mai serios din partea ta si o rata mai mica pe perioada crizei. Iar pentru banca inseamna o sansa mai mare sa-si recupereze repede banii imprumutati.

"Noi am introdus mai multe masuri in ultimii ani, si anume creditarea in lei, ratele fixe, dobanda fixa, posibilitatea de restructurare a creditului in favoarea clientilor. Toate aceste masuri se vad acum intr-o rata de default foarte mica. Vorbind si de amanarea ratelor, toata lumea a avut perspectiva unei avalanse de amanari la rata. In cazul BCR, doar 11% din creditele acordate persoanelor fizice au fost amanate la plata ratelor, pentru aceasta perioada, iar 65% dintre acestia au aplicat doar pentru o amanare de trei luni", a declarat Dana Dima, reprezentant BCR.

In ultimele luni, banca a contactat sute de mii de clienti prin programul de consiliere personalizata (Smart Advisory), pentru a le oferi suport in digitalizarea serviciilor si in oferta de produse curente bancare.

Rubrica "Profu' de bani" este sustinuta de BCR

Sfaturi care te salveaza de un posibil transfer fraudulos de bani

Cum faci rost de bani evitand sa te imprumuti

Metoda extrem de simpla de a economisi bani pentru cheltuieli previzibile

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#protectie banca, #credit dobanda fixa, #rata fixa credit , #Banca