Ploi, grindină, vijelii și temperaturi de 30 de grade Celsius anunțate în perioada următoare. Cum va fi vremea în primele două săptămâni de vară

Luni, 29 Mai 2023, ora 14:12
2764 citiri
Ploi, grindină, vijelii și temperaturi de 30 de grade Celsius anunțate în perioada următoare. Cum va fi vremea în primele două săptămâni de vară
Zonă în care plouă torențial FOTO Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 29 mai - 11 iunie. Specialiștii au prognozat temperaturi de 30 grade Celsius cu ploi, vijelii și grindină.

Cum va fi vremea în Banat

Media temperaturilor maxime va crește de la 23...24 de grade în primele zile din interval spre valori în jurul a 26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie, apoi o ușoară răcorire a vremii va determina scăderea valorilor medii a maximelor până spre 24 de grade, în ziua de 6 iunie. Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că, în medie, se vor înregistra maxime de 25 de grade. În intervalul 29 mai – 8 iunie variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie înregistrându-se 12...13 grade, pentru ca ulterior datei de 8 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime să crească ușor până spre 14 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

Prognoza meteo în Transilvania

În perioada 29 mai - 2 iunie se estimează că valorile diurne vor crește treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25...26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie vremea se va răcori, urmând a se înregistra în medie 23 de grade, pentru ca după 7 iunie o ușoară încălzire a vremii să determine temperaturi maxime spre 24...25 de grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10...12 grade, cele mai mici temperaturi urmând a se înregistra în primele două nopți.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 4 – 11 iunie.

Când plouă în Maramureș

Pe parcursul intervalului de prognoză, valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că sunt estimate la nivel regional maxime în jurul a 25 de grade, în medie; cele mai mari valori urmând a se înregistra în perioada 31 mai- 02 iunie și în zilele de 10 și 11 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, fiind estimate a se înregistra la nivel regional medii de 10...12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu data de 3 iunie.

Vremea în Moldova

În perioada 29 mai - 2 iunie temperaturile diurne vor crește ușor de la o zi la alta, fiind estimte la nivel regional a se înregistra valori medii de 25...27 de grade. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând ca în intervalul 4 – 7 iunie să se înregistreze în medie maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul celei de-a doua săptămânii de prognoză, temperaturile maxime vor crește ușor până spre medii în jurul a 26 de grade la nivel regional. Variațiile termice în regimul nocturm al temperaturilor vor fi nesemnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că la nivel regional sunt estimate a se înregistra 12...14 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 4 mai.

Prognoza meteo în Dobrogea

Pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai – 2 iunie. Ulterior datei de 2 iunie și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14...16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai).

Temperaturile anunțate în Muntenia

Pornind de la 24 de grade în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor crește până spre 27...28 de grade, în zilele de 2 și 3 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, fiind estimate la nivel regional în intervalul 4 – 7 iunie, maxime în jurul a 24 de grade, în medie. În perioada 8 -11 iunie, temperaturile maxime vor crește ușor, fiind estimate a se înregistra, în medie 26 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 12...14 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 29 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în nopțile de 10 și 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 și 30 mai), și din nou în intervalul 4 – 11 iunie.

Vremea în Oltenia

n prima zi a intervalului, valorile termice diurne vor fi de 22...23 de grade, în medie, apoi vremea se va încălzi treptat până la o medie regională a acestora în jurul a 27 de grade. Ulterior zilei de 3 iunie, vremea se va răcori, astfel că în perioada 4 -7 iunie se estimează a se înregistra la nivel regional temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, apoi până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză acestea vor crește ușor de la o zi la alta, ajungând până spre medii în jurul a 26 de grade. În ceea ce privește regimul nocturn al temperaturilor sunt prognozate ușoare variații termice, astfel media acestora va fi cuprinsă între 12 și 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 29 mai -31 mai, și din nou în intervalul 4 iunie -11 iunie.

Averse la munte

Valorile termice estimate pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 13...15 grade Celsius și minime de 6...8 grade Celsius. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor.

Eveniment Quarterly Report

Județele în care sunt anunțate ploi torențiale, grindină și vijelii. Prognoza specială pentru București
Județele în care sunt anunțate ploi torențiale, grindină și vijelii. Prognoza specială pentru București
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă. De sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 18.00, până duminică, la ora 3.00, este valabilă o alertă meteo cod...
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când încep să scadă temperaturile
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când încep să scadă temperaturile
Meteorologii au emis prognoza meteo pentru intervalul 18 septembrie - 1 octombrie. Temperaturile vor fi în scădere în a doua săptămâna prognozată în majoritatea zonelor țării, potrivit...
#prognoza meteo doua saptamani, #iunie, #ploi, #grindina, #temperaturi , #prognoza meteo