Vremea până la sfârșitul lunii martie. Când încep ploile

Marti, 05 Martie 2024, ora 09:38
2173 citiri
Vremea până la sfârșitul lunii martie. Când încep ploile
Copaci înfloriți primăvara FOTO: Pexels

Meteorologii informează că în luna martie vremea va fi cu mult mai caldă decât este normal în această perioadă din an în toată țara. În unele zone, cantitățile de precipitații se anunță a fi excedentare.

În săptămâna 4-11 martie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifie acestei săptămâni în cea mai mare parte din România, dar va exista o abatere termică pozitivă ușor accentuată în regiunile vestice și nord-vestice, potrivit ANM.

De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar în toate zonele, dar mai ales în extremitatea de nord a Carpaților Orientali.

În săptămâna 11-18 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Precipitațiile vor fi excedentare în toate regiunile, mai ales în zonele de munte din jumătatea vestică a României.

În săptămâna 18-25 martie, temperatura medie din aer va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toată țara.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea zonelor țării.

În săptămâna 25 martie-1 aprilie, temperaturile vor fi peste cele specifice acestei săptămâni, pe toată suprafața României.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele de munte, în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acestă perioadă din an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Ploi torențiale și vânt puternic în aproape jumătate de țară. Cât va dura vremea rea
Meteorologii au anunțat că ploile vor continua până joi seară, iar în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină şi vijelii. În 16 judeţe din...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#prognoza meteo martie, #prognoza martie, #temperaturi martie, #prognoza meteo Romania, #meteo , #prognoza meteo