Vine frigul în noiembrie. Ce temperaturi vor arăta termometrele

Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 09:30
25799 citiri
Vine frigul în noiembrie. Ce temperaturi vor arăta termometrele
Temperaturi mai scăzute în noiembrie FOTO Unsplash

ANM a emis vineri, 28 octombrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, luna noiembrie va fi mai friguroasă, cu temperaturi specifice, însă va exista și un interval în care se va răci considerabil.

31 octombrie – 7 noiembrie 2022

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

7 - 14 noiembrie 2022

În săptămâna 7 noiembrie – 14 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

14 – 21 noiembrie 2022

În săptămâna 14 noiembrie – 21 noiembrie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cele normal.

21 – 28 noiembrie 2022

În săptămâna 21 noiembrie– 28 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la munte, în centru, sud și est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, precizează meteorologii.

"Ca urmare a unui transport de aer mai cald din sudul continentului, vremea se va menţine plăcută din punct vedere termic în mare parte din țară. Valorile termice prognozate de meteorologi vor fi mult mai ridicate față de normalul perioadei din calendar. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse vor fi nori stratiformi sau ceaţã mai ales în zonele joase și depresionare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate maxime în sud și în sud-est. Sunt semnale pentru o răcire ușoară pentru a doua săptămână din prognoză, din 7 - 8 noiembrie", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

#prognoza meteo noiembrie, #vremea noiembrie, #vremea , #vremea