Vreme instabilă şi averse anunțate în cea mai mare parte a ţării. Unde va ploua torențial

Sambata, 27 Mai 2023, ora 07:52
5952 citiri
Vreme instabilă şi averse anunțate în cea mai mare parte a ţării. Unde va ploua torențial
Zonă în care este furtună FOTO / unsplash

Meteorologii au anunțat vreme instabilă şi averse în cea mai mare parte a ţării, sâmbătă, 27 mai, când se vor strânge cantităţi însemnate de apă, iar ploile vor fi însoţite de fenomene meteo severe.

Temperaturile maxime pornesc de la 20 de grade pe litoral şi în Bucovina şi ajung la 28 de grade în estul Munteniei şi în sudul Moldovei.

În Dobrogea şi Bărăgan instabilitatea creşte treptat. Pe parcursul zilei se vor aduna norii şi apar averse însoţite de descărcări electrice.

Vântul se înteţeşte în timpul ploilor, iar temperaturile ajung la 24 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, mai ales în a doua parte a zilei va ploua torenţial în unele zone. E posibil să cadă grindina şi să se formeze vijelii. Vor fi şi perioade însorite, iar vremea rămâne caldă şi se vor înregistra 27-28 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina vremea este bună, cu soare şi maxime de la 20 de grade la Suceava până la 27...28 de grade în zona Iaşiului, până după amiază, când apar aversele.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ziua începe cu soare. După orele prânzului norii se înmulţesc şi o să plouă torențial, iar temperaturile ajung la 25 de grade la Satu Mare, potrivit Știrile Pro TV.

În ţinuturile vestice vremea va fi instabilă. În a doua parte a zilei apar averse care vor aduce cantităţi mari de apă. Vor fi descărcări electrice, vijelii, sau căderi de grindină. Maximele ating 26 de grade în zona Crișanei.

În Transilvania vor fi perioade cu ploi torenţiale, însoţite de fenomene meteo severe. Temperaturile ajung la 26 de grade la Alba Iulia.

În Oltenia atmosfera se menţine instabilă, iar sâmbătă apar averse cu tunete şi fulgere, căderi de grindină, şi vijelii. Se vor înregistra cel mult 25 de grade, în zona Slatina.

În ţinuturile sudice după-amiază se adună norii şi vin ploi torenţiale, cu descărcări electrice, vijelii şi grindină. Temperaturile ajung la 28 de grade în estul Munteniei.

Prognoza meteo în Bucureşti

În Bucureşti, în a doua parte a zilei, apar averse zgomotoase, însoţite de intensificări de vânt. Maxima ajunge la 26 de grade. La noapte vor fi înnorări şi condiţii de ploaie. Spre dimineaţă temperatura coboară până la 15 grade.

Cum va fi vremea la munte

La munte vremea va fi instabilă. După orele prânzului se adună norii şi o să plouă abundent, în majoritatea masivelor. Vor fi descărcări electrice şi căderi de grindină, iar vântul va bate cu putere în timpul ploilor.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo, #27 mai, #ploaie, #vant, #furtuna, #temperaturi , #prognoza meteo