Caniculă și furtuni în weekend. Până la cât vor urca temperaturile

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 09:20
2534 citiri
Caniculă și furtuni în weekend. Până la cât vor urca temperaturile
Căldura va fi sufocantă în cea mai mare parte a țării FOTO Pixabay

Vremea se va menține foarte călduroasă și în weekend, pe alocuri caniculară după-amiaza, dar local vor fi posibile și unele averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice.

Potrivit informațiilor meteoradar.ro, vineri, 1 iulie, temperaturile vor atinge pragul caniculei în vestul țării și, local, în sud și est. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în nord-vest, unde vor atinge 37 - 38 de grade Celsius.

De asemenea, temperaturile minime nocturne se vor menține, în general, între 20 și 24 de grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Transilvaniei, unde se vor încadra între 17 și 19 grade, și a depresiunilor intramontane.

Începând cu orele prânzului se vor semnala și furtuni, cu precădere în zona montană. Pe spații restrânse, vor fi posibile unele averse și în regiunile joase din sudul și centrul țării.

Temperaturile vor scădea ușor începând de sâmbătă, 2 iulie.

Maximele vor atinge 34 - 36 de grade în vestul țării, 33 - 35 de grade în est și sud, și 30 - 33 de grade în centru. În jumătatea vestică a țării, vor fi posibile și unele averse de ploaie, în general slabe cantitativ.

Duminică, 3 iulie, distribuția temperaturilor va fi foarte asemănătoare cu cea de sâmbătă. Aria în care vor fi condiții favorabile pentru producerea furtunilor va fi însă mai restrânsă, cuprinzând doar nordul Transilvaniei și al Moldovei.

Vreme caniculară toată luna iulie

Temperaturile vor fi peste medie toată luna iulie, când ne așteaptă o vreme caniculară, mai ales spre sfârșitul lunii.

Există șanse de precipitații în prima parte a intervalului, însă mai apoi acestea vor fi deficitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Frig în aproape toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru Paște
Meteorologii anunţă temperaturi mai coborâte decât cele specfice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării şi ploi, săptămâna viiitoare. Ulterior, inclusiv în primele trei...
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Vreme rece până sâmbătă dimineață în cea mai mare parte a țării. Județele unde va fi cod galben de vânt puternic
Meteorologii anunță că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, 20 aprilie, iar în unele zone noaptea se va forma brumă. De asemenea, ANM a emis...
#prognoza meteo, #vremea 1 iulie, #vremea weekend , #meteo