Ninge sau nu de Crăciun? Ce spun prognozele meteorologilor

Duminica, 18 Decembrie 2022, ora 19:12
5825 citiri
Ninge sau nu de Crăciun? Ce spun prognozele meteorologilor
De Crăciun vom avea parte de o vreme de primăvară FOTO wetterzentrale.de

Meteorologii au emis o prognoză pentru zilele de Crăciun, din care concluzionează dacă va ninge sau nu de Crăciun.

Conform previziunii, șansele ca românii se se bucure de zăpadă de Crăciun sunt aproape zero.

„Am intrat în linie dreaptă până la sărbătoarea Crăciunului, idee în care toți se întreabă dacă va ninge sau nu. Din actualele modelări atmosferice, răspunsul este unul și categoric: NU. Așa cum se observă pe materialul grafic cu distribuția câmpului baric la nivel european pentru 24 decembrie 2022, ora 12 UTC, ariile de joasă presiune sunt active peste nordul și nord-vestul Europei”, transmite meteorologul Ilie Nicolae, care citează wetterzentrale.de.

„Evident, ariile anticiclonice urmează să acopere jumătatea sudică a continentului. Nu este exclus și blocajul de tip Omega. În completarea materialului cu distribuția câmpului baric, cel cu distribuția valorilor termice pentru 24 decembrie 2022, ora 12 UTC (Sursa: wetterzentrale.de model ICON, rulare 18 decembrie 2022, ora 00 UTC) cât și al abaterilor termice la nivelul de 850 hPa sau 1500 m altitudine, tot pentru ziua de 24 decembrie 2022, ora 12 UTC (Sursa: wetterzentrale.de model GFS, rulare 18 decembrie 2022, ora 00 UTC).

Precipitațiile vor fi sporadice și cu predilecție în regiunile nordice. Vor fi exclusiv ploi, faza lor mixtă fiind posibilă temporar la altitudini de peste 1800 - 1900 m. Vântul va constitui o prezență, îndeosebi în spațiul extracarpatic, pe unde va prezenta intensificări temporare.

Pe scurt, de Crăciun vom avea parte de o vreme de primăvară pe oriunde în România. Zăpada va fi doar în filme sau alte materiale grafice specifice acestei perioade”, a mai notat meteorologul.

Ilie Nicolae este meteorolog la societatea Intervenții Active în Atmosferă (IAA).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Am avut câteva zile care au semănat mai degrabă a vară adevărată decât a mijloc de primăvară, însă vremea își va reveni ușor-ușor la tiparul său obișnuit pentru această perioadă...
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
#prognoza meteo, #vremea de Craciun, #meteorologi , #prognoza meteo