Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 09:23
5461 citiri
Cum va fi vremea până la jumătatea lunii mai: Se va face frig și va ploua chiar când ne-am dori mai puțin
Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele săptămâni FOTO Ziare.com

Am avut câteva zile care au semănat mai degrabă a vară adevărată decât a mijloc de primăvară, însă vremea își va reveni ușor-ușor la tiparul său obișnuit pentru această perioadă a anului.

Potrivit meteorologilor, ultimele zile din aprilie vor fi destul de friguroase, apoi vremea redevine caldă, în luna mai. Vor reveni la un moment dat și ploile şi chiar vijeliile puternice.

Vremea între 15 și 22 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Vremea între 22 și 29 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile intracarpatice, dar mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Vremea între 29 aprilie și 6 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales ales în regiunile estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea între 6 și 13 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi uşor excedentare în jumătatea sud-estică a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Quarterly Report - Editia 4

Se schimbă vremea: Scad temperaturile și revin ploile. Zonele cele mai afectate de instabilitate
Se schimbă vremea: Scad temperaturile și revin ploile. Zonele cele mai afectate de instabilitate
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, anunță meteorologii pentru ziua de duminică, 26 mai. Situația se va schimba însă de săptămâna viitoare, când revin...
Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. Care sunt zonele vizate
Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. Care sunt zonele vizate
INGHA anunţă cod galben de inundaţii în şase judeţe, până sâmbătă dimineaţă, 25 mai. Codul galben este valabil începând de astăzi, ora 12:00, până sâmbătă diminața, 25 mai,...
#prognoza meteo, #meteo aprilie, #meteo mai, #anm , #prognoza meteo