Se schimbă vremea! Când vom avea din nou soare și temperaturi de 11-12 grade Celsius

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 08:52
6179 citiri
Se schimbă vremea! Când vom avea din nou soare și temperaturi de 11-12 grade Celsius
Vom avea temperaturi de toamnă, deși calendaristic a venit iarna FOTO Pexels

Iarna și-a arătat deja "colții" în cea mai mare parte a țării. Am avut temperaturi de -4 grade Celsius prin depresiuni, iar în zona montană a nins deja.

Meteorologii au realizat prognoza pentru următoarea perioadă, iar veștile sunt bune pentru cei care nu iubesc deloc frigul. Temperaturile vor urca până la 10-12 grade Celsius.

„Foarte repede o să ne întoarcem la vremea anormală pentru început de decembrie. Pentru că săptămâna viitoare vremea se va încălzi foarte ușor, chiar și pe parcursul următoarelor zile de la sfârșitul acestei săptămâni, temperaturile vor mai crește puțin. Vom ajunge la temperaturi de 6-7 grade în partea de sud a țării, față de 2-3 cel mult astăzi și mâine”, a spus Gabriela Băncilă, director în Administrația Națională de Meteorologie, pentru Digi24.

„Pe parcursul săptămânii viitoare asistăm la un transport de aer cald care se va resimți peste toate zonele țării. Și acest lucru se va concretiza în temperaturi la mijlocul zilei de 10, 11, 12 grade, posibil chiar ușor mai ridicate de 12 grade. Vor fi temperaturi destul de frecvente în partea de vest, zonele de câmpie și de deal”, a adăugat ea.

Meteorologul spune că alternanța între intervalele cu temperaturi ridicate și intervalele în care, în special pe partea de nord vest a României, se vor resimți pătrunderi de aer mai rece, va caracteriza luna decembrie.

„Foarte probabil ca în zona montană mai joasă, la altitudini cuprinse între 1.200 - 1.800 de metri, să existe și zile cu precipitații sub formă de ninsoare, dar și zile cu precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță, cum de altfel s-a întâmplat și se întâmplă și în aceste zile”, a spus meteorologul.

Citește și:
Temperaturi peste medie în următoarele două săptămâni. Se anunță ploi spre finalul lunii martie
Temperaturi peste medie în următoarele două săptămâni. Se anunță ploi spre finalul lunii martie
Vremea va fi, în general, frumoasă pe parcursul următoarelor două săptămâni (20 martie - 2 aprilie), cu temperaturi diurne, în general, peste mediile perioadei, în timp ce probabilitatea...
Vreme frumoasă în toată țara, duminică. Zonele în care meteorologii anunță ploi slabe
Vreme frumoasă în toată țara, duminică. Zonele în care meteorologii anunță ploi slabe
Se anunță vreme frumoasă în toată țara duminică, 19 martie, cu temperaturi ridicate, ce ating pe alocuri 17 grade Celsius. Cu toate acestea, în est și sud-est este posibil să apară...
#prognoza meteo, #vremea, #temperaturi, #vremea decembrie, #prognoza decembrie, #meteorolog , #vremea