Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 10:28
2976 citiri
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Zonă în care plouă FOTO: Pixabay

ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ pentru Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi pentru zona de deal a Olteniei.

Potrivit meteorologilor, până miercuri, la ora 08.00, aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice şi va cuprinde treptat toată ţara.

„Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi în general de 15...20 l/mp. La altitudini mari la munte vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a transmis, marţi, 23 aprilie, ANM.

Meteorologii anunţă că vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăşi 70...80 km/h.

„Pe parcursul zilei de miercuri (24 aprilie) vântul va mai avea intensificări temporare în vest şi nord-vest şi pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h”, a mai anunţat ANM.

Meteorologii au emis un cod galben, pentru intervalul 23 aprilie, ora 10.00 – 24 aprilie, ora 08.00.

„În intervalul menţionat în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în zona de deal a Olteniei va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor fi de 25...35 l/mp şi izolat de peste 45...50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de 90...100 km/h”, a mai precizat ANM.

Quarterly Report - Editia 4

Încep ploile torențiale, cu descărcări electrice. Au fost emise avertizări pentru jumătate de țară
Încep ploile torențiale, cu descărcări electrice. Au fost emise avertizări pentru jumătate de țară
Vin vești proaste de la meteorologi. De la ora 10.00, intră în vigoare un cod galben de ploi torențiale, vijelii şi grindină în regiuni din Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei...
Ploi torențiale, vijelii și grindină în peste jumătate din țară. Cum va fi vremea în București FOTO
Ploi torențiale, vijelii și grindină în peste jumătate din țară. Cum va fi vremea în București FOTO
Un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată a fost anunțat marți, 21 mai, de meteorologi pentru peste jumătate din teritoriul țării. Până joi dimineaţă, vor cădea cantităţi...
#prognoza meteo, #ploi Romania, #cod galben, #munte, #meteo, #prognoza, #precipitatii, #prognoza aprilie , #prognoza meteo