Vremea se schimbă dramatic de luni. Minimele pot coborî sub -10 grade

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 09:22
18854 citiri
Vremea se schimbă dramatic de luni. Minimele pot coborî sub -10 grade
Zonă în care este ger FOTO Pixabay

O masă de aer de origine polară va afecta o mare parte din continentul european. Cele mai afectate țări vor fi cele din vestul și centrul continentului.

Specialiștii au anunțat temperaturi negative, dar și primele nopți geroase cu minime care pot coboarî sub -10 grade.

De luni 12 decembrie vremea se va rãci semnificativ în România. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi cel mult 8-10 grade, cu cele mai scăzute valori în vest, centru, nord, dar și în zonele montane.

Cerul va avea înnorãri, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. În zonele montane se va depune un nou strat de zăpadă, iar ninsorile vor fi puternic viscolite.

Vântul va avea intensificãri în jumãtatea de sud a teritoriului, precum şi la munte, unde va accentua sezația de rece.

Prognoza meteo 12 - 19 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Cum va fi vremea în intervalul 19 – 26 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nordvestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 26 decembrie - 2 ianuarie

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea în intervalul 2 – 9 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vreme de primăvară în majoritatea regiunilor. Zonele în care se anunță ploi
Vreme de primăvară în majoritatea regiunilor. Zonele în care se anunță ploi
Vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, însă în zona montană valorile termice minime vor coborî până la -7 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile se...
Ploi și temperaturi mai scăzute în următoarele zile. Când vor arăta din nou termometrele 15 grade Celsius
Ploi și temperaturi mai scăzute în următoarele zile. Când vor arăta din nou termometrele 15 grade Celsius
Vremea se va răci în următoarele 2-3 zile, însă în a doua parte a săptămânii viitoare se va încălzi din nou, a anunțat duminică, 18 februarie, ANM. ”În următoarele 2-3 zile vom...
#prognoza meteo, #vremea, #anm, #frig, #decembrie, #ianuarie, #temperaturi , #prognoza meteo