Unde va fi soare și unde va ploua de Florii. Cum să vă îmbrăcați de sărbători

Sambata, 01 Aprilie 2023, ora 19:41
3057 citiri
Unde va fi soare și unde va ploua de Florii. Cum să vă îmbrăcați de sărbători
Primăvara și-a intrat în drepturi FOTO / pexels.com

Sărbătoarea Floriilor în calendarul ortodox va avea loc anul acestea pe 9 aprilie.

Conform ultimei prognoze emise de ANM pe două săptămâni vreme va fi rece.

Regimul termic va înregistra o răcire în decursul următoarelor două săptămâni, în perioada 27 martie - 9 aprilie, la nivel naţional fiind preconizate temperaturi în scădere pe timpul zilelor, dar mai ales noaptea când, în unele regiuni, valorile din termometre vor scădea sub zero grade Celsius, se arată în prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, maximele vor ajunge, în data de 1 aprilie, la medii de 17 grade şi minime în jur de 6 grade. Va urma o nouă răcire până în ziua de 4 aprilie, spre medii diurne de 12 grade, iar până la finalul intervalului acestea vor creşte spre 18 grade. Şi mediile nocturne vor coborî până în 4 aprilie, spre 4 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative până în 9 aprilie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză şi din 31 martie până în 4 aprilie, iar până la finalul celei de-a doua săptămâni, precipitaţii slabe vor fi posibile doar izolat.

În Crişana, până în data de 3 aprilie mediile diurne vor ajunge la 12 grade, iar spre finalul intervalului acestea vor creşte spre 16 grade. De asemenea, mediile nocturne vor scădea spre 3 grade, în zilele de 4 şi 5 aprilie, apoi nu vor mai varia semnificativ până în 9 aprilie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele două zile de prognoză şi din nou în perioada 31 martie - 4 aprilie. Până la finalul celei de-a doua săptămâni, precipitaţiile vor fi posibile doar izolat.

În Transilvania, maximele vor ajunge, în data de 1 aprilie, la medii de 15 grade, în timp ce minimele ajung la 4 grade. O uşoară răcire se va resimţi în data de 4 aprilie spre medii diurne de 12 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză, acestea vor creşte uşor spre 16 grade. Mediile nocturne vor coborî uşor spre 2 grade, în data de 6 aprilie, apoi nu vor mai oscila semnificativ. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză şi între 31 martie şi 4 aprilie. În restul perioadei estimate vor fi posibile precipitaţii slabe şi pe arii restrânse.

În Maramureş, va urma o încălzire treptată până în data de 1 aprilie, astfel că maximele vor ajunge spre medii de 14 grade şi minimele în jur de 5 grade. Până în ziua de 3 aprilie, mediile diurne vor coborî spre 12 grade, iar până la finalul intervalului acestea vor creşte treptat spre 16 grade. Totodată, mediile nocturne vor coborî spre două grade, în 5 şi 6 aprilie, apoi vor creşte uşor spre valori mediate în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele două zile de prognoză, precum şi în perioada 31 martie - 4 aprilie. Până la finalul celei de-a doua săptămâni, vor fi posibile precipitaţii slabe şi pe arii restrânse.

În Moldova, până pe 1 aprilie se va ajunge la medii ale valorilor maxime de 16 grade şi minime de 6 grade. A doua săptămână din interval va avea şi uşoare variaţii termice, cu valori diurne mediate regional între 6 şi 12 grade şi nocturne între 4 şi 6 grade. Precipitaţiile îşi vor face apariţia destul de des, dar cu probabilitate de extindere mai mare pe 27 martie, precum şi între 1 şi 4 aprilie.

În Dobrogea, vremea va avea doar variaţii uşoare, între 14 şi 16 grade. Minimele vor avea un parcurs asemănător, vor deveni treptat negative până la mijlocul primei săptămâni, de la 8 grade spre -1 grad, mediat regional, iar după 1 aprilie vor varia între 4 şi 8 grade. Se vor semnala precipitaţii mai frecvent şi pe arii mai extinse în 27 martie şi, din nou, între 1 şi 6 aprilie.

În Muntenia, pe 1 şi 2 aprilie, în timp ce minimele, pe aceleaşi intervale de timp, vor varia de la 5 la -2 grade. Şi în a doua săptămână vor fi oscilaţii în câmpul termic, dar mai uşoare, cu medii ale valorilor maxime între 14 şi 18 grade şi ale minimelor între 4 şi 6 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în 27 martie, dar şi în perioada 3 - 7 aprilie. În restul timpului, acestea vor fi posibile trecător şi pe areale mici.

În Oltenia, până în 1 aprilie, se va încălzi treptat, astfel că valorile diurne, mediate regional vor ajunge la 18 grade, iar în a doua săptămână de prognoză vor oscila de la 13 la 17 grade şi cele nocturne între 4 şi 6 grade. Precipitaţiile se vor semnala mai frecvent şi pe arii mai extinse la începutul perioadei, precum şi după data de 1 aprilie.

La munte, pe 1 aprilie maximele vor avea în medie 6 grade, iar minimele 0 grade. După această dată, variaţiile termice nu vor mai fi semnificative, regimul diurn se va încadra între 4 şi 6 grade, iar cel nocturn între -2 şi 0 grade, mediat regional. Temporar, se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere pe 27 martie şi după 1 aprilie.

Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
ANM anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, 29 martie, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele...
#prognoza meteo, #Florii, #sarbatori, #sarbatoare religioasa, #sarbatoare Florii , #prognoza meteo