Alertă de vreme rea. Meteorologii anunță ploi abundente și vijelii în aproape jumătate de țară

Sambata, 10 Iunie 2023, ora 10:21
5449 citiri
Alertă de vreme rea. Meteorologii anunță ploi abundente și vijelii în aproape jumătate de țară
Meteorologii anunță ploi pentru următoarele zile FOTO Hepta

Meteorologii au emis un cod portocaliu și un cod galben de ploi de ploi și vijelii care cuprind aproape jumătate de țară. Specialiștii ANM anunță averse torențiale, care vor duce la acumulări consistente de apă într-un interval scurt.

Astfel, se vor acumula cantități de apă de 30-40 de litri pe metrul pătrat și izolat chiar de 50 de litri pe metrul pătrat. Vestea proastă este că nu scăpăm de instabilitate atmosferică nici în zilele următoare.

A fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru ziua de 10 iunie, între orele 10 și 23.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei și al Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

În restul teritoriului, după-amiaza și seara, vor fi intensificări ale vântului și averse izolate.

A fost emis și un cod portocaliu de averse torențiale între orele 12 și 21. Zonele afectate sunt județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-

Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba.

În județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Eveniment Quarterly Report

Vară în septembrie. Zonele din România unde termometrele vor arăta 30 de grade Celsius
Vară în septembrie. Zonele din România unde termometrele vor arăta 30 de grade Celsius
Temperaturile rămân foarte ridicate în următoarele zile în România în ciuda faptului că am trecut deja de jumătatea lunii septembrie, iar maximele vor fi cuprinse între 28 și 30 de grade...
Vremea în octombrie: Temperaturi ca de vară și secetă până la finalul lunii
Vremea în octombrie: Temperaturi ca de vară și secetă până la finalul lunii
Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă până spre finalul lunii octombrie. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare,...
#prognoza meteo, #vremea, #vremea 10 iunie, #cod portocaliu, #furtuna, #ploi torentiale , #prognoza meteo