Vreme nefiresc de caldă în România, în weekend. La cât ajung temperaturile maxime

Joi, 08 Decembrie 2022, ora 15:16
2530 citiri
Vreme nefiresc de caldă în România, în weekend. La cât ajung temperaturile maxime
Se vor înregistra chiar și 20 de grade Celsius FOTO Pixabay

Sâmbătă și duminică, pe 10 și 11 decembrie, vom avea parte de temperaturi de primăvară. În sud-estul țării se vor înregistra chiar și 20 de grade Celsius, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

În weekend temperaturile vor fi mai mari cu peste 10 grade față de nomalul perioadei.

Vremea sâmbătă, 10 decembrie

Valorile termice vor continua sã creascã în majoritatea regiunilor, astfel cã vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 4 şi 10 grade. Cerul va fi mai mult noros, exceptând regiunile sud-estice unde în cursul zilei înnorãrile vor fi temporare.

Aria ploilor va fi în extindere în jumãtatea de vest a teritoriului unde local se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate, iar în celelalte zone va ploua în general slab, pe spaţii mai restrânse. În zona montanã înaltã, trecãtor vor fi posibile precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane şi temporar în sudul Banatului şi pe litoral. Se va semnala ceaţã, pe alocuri dimineaţa în sudul ţãrii, iar noaptea în regiunile estice şi izolat şi trecãtor în rest.

Temperaturile anunțate pentru duminică, 11 decembrie

Valorile termice vor marca o scãdere în vestul ţãrii şi se vor menţine mult peste cele caracteristice datei în rest. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în toate regiunile, pe arii restrânse însemnat cantitativ, iar în sud şi sud-est vor fi posibile descãrcãri electrice.

Seara şi noaptea, în vest, nord şi centru vor fi precipitaţii mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea zonelor.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 10 grade. Izolat şi trecãtor se va forma ceaţã.

Temperaturile Maxime prognozate pentru duminică

  • 16 grade București
  • 18 grade Slobozia
  • 17 grade Brăila
  • 20 grade Giurgiu
  • 19 grade Călărași
  • 19 grade Cernavodă
  • 19 grade Medgidia
  • 18 grade Constanța
  • 19 grade Alexandria

Citește și:
Un val de aer polar va ajunge în România: Meteorologii anunță temperaturi de până la -20 de grade
Un val de aer polar va ajunge în România: Meteorologii anunță temperaturi de până la -20 de grade
Meteorologii au actualizat prognoza meteo și au anunțat că în perioada următoare temperaturile pot scădea până la -20 de grade. Începând de duminică, 5 februaroie, și pe tot...
Vreme extrem de rece în toată țara. Meteorologii anunță ninsori și viscol
Vreme extrem de rece în toată țara. Meteorologii anunță ninsori și viscol
Meteorologii au emis un nou cod galben de viscol și ninsori la munte și în partea de est a țării, unde vântul va bate cu peste 70 km/h, iar zăpada va împiedica vizibilitatea. De asemenea,...