Ministrul Mediului a dispus un control la AFM după eșecul de la lansarea programului Casa Verde. Când ar putea fi funcțională aplicația

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 21:53
2300 citiri
Ministrul Mediului a dispus un control la AFM după eșecul de la lansarea programului Casa Verde. Când ar putea fi funcțională aplicația
AFM dă vina pe cei care se ocupă de partea tehnică FOTO Facebook / Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a transmis miercuri, 22 decembrie, că modul în care a fost gestionată lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice este inacceptabil. Directorul AFM a admis acest lucru, subliniind că vina este a celor cre s-au ocupat de partea tehnică.

”Modul în care Administraţia Fondului pentru Mediu a gestionat lansarea de astăzi a programului Casa Verde Fotovoltaice este inacceptabil! Nu există nicio scuză pentru felul impardonabil în care s-au derulat lucrurile şi nici pentru tratamentul la care au fost supuşi astăzi sute de agenţi economici şi mii de cetăţeni. AFM este o instituţie aflată în coordonarea MMAP şi, în calitate de ministru, am dispus un control asupra derulării acestui program. Scuzele nu sunt suficiente”, a transmis, miercuri seară, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Acesta anunţă că a solicitat conducerii AFM ca, până joi dimineaţă, să prezinte o soluţie în vederea modului în care vor fi depuse şi evaluate dosarele pregătite, astfel ca munca de până acum să nu fie irosită.

Președintele AFM, Fülöp Lóránd, a precizat că sistemul informatic nu a făcut față.

”Da, este inacceptabil modul în care s-a derulat astăzi lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Sistemul nostru informatic nu a făcut faţă, deşi am fost asiguraţi de partenerul tehnic că totul a mers bine la testare. În momentul de faţă lucrăm la o soluţie viabilă cu privire la modul în care vor fi depuse dosarele pregătite”, a transmis acesta.

Șeful AFM a transmis că se iau măsuri ca ”eforturile depuse în încercarea de înscriere a beneficiarilor să nu fie irosite”.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, miercuri după-amiază, că suspendă din nou înscrierile în Programul Casa Verde Fotovoltaice, întrucât aplicaţia nu a funcţionat nici după redeschiderea sesiunii.

Înscrierea a început, miercuri, la ora 10:00, dar aplicaţia a funcţionat cu intermitenţe, procedura fiind suspendată. După noi intervenţii la sistem şi o nouă simulare, aplicaţia a fost relansată la ora 16:00 şi întreruptă după o oră.

#program Casa Verde Fotovoltaice, #AFM, #probleme tehnice aplicatie, #control la afm, #ministrul Mediului, #Tanczos Barna , #Stiri Tanczos Barna