Ce promovează Ministerul Educației pe pagina oficială de Facebook. ”Este un instrument politic folosit fără niciun fel de jenă, non-stop”

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 04:05
4967 citiri
Ce promovează Ministerul Educației pe pagina oficială de Facebook. ”Este un instrument politic folosit fără niciun fel de jenă, non-stop”
Pagina de Facebook a Ministerului Educației FOTO: captură Facebook

Toate instituțiile din România își promovează activitatea specifică pe site-urile proprii și pe rețelele de socializare unde au conturi oficiale. Printre acestea se află și ministerul Educației.

Dar contul de socializare al acestei instituții nu promovează numai informații despre educație, ci întreaga activitate a guvernului. Iar această situație trenează de pe vremea fostului ministru, Sorin Cîmpeanu.

Zeno Daniel Șuștac, doctor în filozofie și coordonatorul grupului "Părinții Elevilor din România", grup cu peste 16.000 de membri, consideră că de fapt este o încercare de manipulare politică a celor interesați de domeniul educației, în speță părinții elevilor.

”Există o pagină de Facebook a Ministerului Educației. Este aceeași care exista și pe mandatul domnului Cîmpeanu. În timp ce în toate țările din lume chiar și în Africa, Asia- inclusiv în zona mai contondentă a acestui continent, în America de Sud, etc, peste tot pagina ministerului Educației are legătură exclusiv cu Educația.

La noi, pe pagina Ministerului Educației se mediatizează evenimente politice. Este o mică agenție de presă aflată în slujba guvernului și a partidelor de guvernământ. Aflăm de pe această pagină că premierul s-a întâlnit cu președintele unei fabrici, că președintele unui partid a fost în vizită și a vorbit în cadrul unui eveniment fără nicio legătură cu Educația”, a explicat Zeno Daniel Șuștac, într-un interviu pentru Ziare.com.

Specialistul, avocat de profesie, consideră că ”pagina în sine este un instrument politic folosit fără niciun fel de jenă, non-stop”.

”Și se întâmplă acest lucru pentru că nu există o contrareacție. Nimănui nu-i pasă. Societate civilă nu reacționează pentru că este atât de obișnuită cu derapajele încât vede această situație ca fiind un derapaj minor, profesorii au alte probleme, sindicatele din învățământ nu sunt preocupate de astfel de aspecte și iată direcția în care merge Educația.

Majoritatea știrilor nu au legătură cu educația. Este un instrument electoral sinistru. Bătaia de joc atinge niște cote uluitoare.

Este strigător la cer. Nu este niciun fel de justificare. Deși nu avem cifre oficiale în România, estimăm că ar fi 5-6 milioane de de părinți. Școala românească pare că are un singur scop: să controleze politic aceste 5-6 milioane de părinți.

Să le capteze bunăvoința în anumite perioade, în alte perioade să îi condiționeze să aibă un anumit comportament. Și ce modalitate de a interacționa electoral cu aceste câteva milioane de oameni în putere, dornici să-și susțină copiii este mai bună decât controlul politic al școlii?!”, mai spune Zeno Daniel Șuștac.

Însă nu numai Ministerul Educației promovează acțiunile guvernului pe pagina de Facebook. Cea a Ministerului Energiei și cea a Mediului fac același lucru.

Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
S-a găsit rezolvare pentru diferențele de notare la grilele de la exameul de Evaluare Națională. Ligia Deca, ministra Educaţiei, a anunţat duminică, 21 aprilie, că soluţia tehnică pentru...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#promovare pe Facebook, #manipulare online, #Ministerul Educatiei, #activitate Guvern , #stiri invatamant