Prorușii din Ucraina, petreceri în stradă cu artificii, steaguri ruse și votcă VIDEO

Marti, 22 Februarie 2022, ora 15:05
3878 citiri
Prorușii din Ucraina, petreceri în stradă cu artificii, steaguri ruse și votcă VIDEO
Prorușii au sărbătorit toată noaptea FOTO Captură Video / Twitter

Recunoaşterea unilaterală a independenţei teritoriilor separatiste proruse din Donbas, în estul Ucranei, de către Vladimir Putin a provocat bucurie în rândul separatiştilor ucraineni proruşi, care au ieşit noaptea pe străzi, la Doneţk, relatează The Huffington Post.

Vladimir Putin a făcut încă un pas în criza ucraineană prin recunoaşterea unilaterală a independenţei ”republicilor populare” de la Doneţk şi Lugansk.

Această decizie a provocat emoţie în rândul comunităţii internaţionale, care a denunţat-o imediat, şi a avut repercusiuni asupra populaţiilor din cele două teritorii.

Presa a publicat imagini cu susţinători proruşi care au ieşit în stradă, la Doneţk, unde au fost văzute blindate în noaptea de luni spre marţi, pentru a sărbători această luare de poziţie a Kremlinului.

Focuri de artificii, steaguri ruseşti şi muzică au agitat noaptea de luni spre marţi în Piaţa Lenin, în centrul Doneţkului.

Unii dintre locuitori acestui oraş rusofon îşi doresc de ani de zile o apropiere de Rusia, dar mai ales după ce a izbucnit războul în Donbas, în 2014, între separatişti proruşi şi forţe ucraiene.

Această noapte a fost însă mai puţin festivă pentru alţi locuitori din regiune.

După reluarea şi intensificarea confruntărilor armate, mai ales tiruri de obuz şi bombardamente, au avut loc evacuări, de câteva zile, către oraşe ruseşti, mai ales la Kursk şi Rostov.

Sute de refugiaţi soseau luni seara - în timp ce Vladimir Putin îşi susţinea discursul - la Nijni Novgorod, la peste 1.000 de kilometri distanţă de Donbas.

Rusia şi-a consolidat în ultimele luni controlul în aceste ”republici populare” autoproclamate, în care a distribuit sute de mii de paşapoarte, rubla a devenit cea mai folosită monedă pe plan local, iar populaţiaa prmit alocaţii.

Punerea la adăpost a civililor sugerează o pregătire a terenului unei intervenţii militare.

Războiul din Donbas din 2014 s-a soldat cu aproximativ 14.000 de morţi, iar mulţi locuitori au rămas într-o situaţie mai mult decât precară.

Ucrainenii proruşi urmează să fie preluaţi în grijă de către autorităţile de la Moscova, care le-au promis o cazare temporară, până la calmarea situaţiei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat ”ultimele fapte ale Rusiei drept o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru” şi a dat asigurări că Kievul nu va ceda ”o palmă” din ţară şi nu îi este frică ”de nimic şi de nimeni”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#prorusi ucraina, #separatisti Ucraina, #Vladimir Putin, #tensiuni Rusia Ucraina , #Ucraina
Comentarii