Amenzi de peste 174.000 de lei și mai multe dosare penale deschise după protestul AUR. Modul în care a acționat Jandarmeria, în atenția MAI

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 20:40
2536 citiri
Amenzi de peste 174.000 de lei și mai multe dosare penale deschise după protestul AUR. Modul în care a acționat Jandarmeria, în atenția MAI
Au fost identificate peste 170 de persoane care au participat la manifestație FOTO Facebook / George Simion

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a solicitat Corpului de Control al M.A.I. să verifice modul în care a acționat Jandarmeria în timpul protestului AUR de marți, din București, față de certificatul verde. Potrivit autorităților, mai multe persoane, printre care și parlamentari ai partidului, au fost amendate.

Patru autovehicule fac obiectul verificărilor, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de distrugere, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere prealabilă, conform prevederilor legale în vigoare.

La acest moment, la sediul unei secții de poliție din Capitală, se află, la audieri, un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere, asupra celor 4 autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea. Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

Față de bărbat, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv ”Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, se arată în comunicat.

De asemenea, 14 persoane, printre care și parlamentari AUR, sunt cercetate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și violarea sediului profesional. Acestea au fost amendate cu 140.000 de lei.

”Până în prezent, din verificările efectuate, a reieșit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”, mai precizează sursa citată.

Până la momentul transmiterii știrii, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991.

”Activitățile de identificare și sancționare a participanților continuă.

Menționăm că pentru clarificarea tuturor aspectelor referitoare la evenimentul în cauză, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a dispus Corpului de Control al M.A.I. să efectueze, de urgență, verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acționat, astăzi, în timpul manifestării publice neautorizate, de la Palatul Parlamentului.

Precizăm, totodată, că datele sunt în dinamică, urmând ca la finalizarea tuturor verificărilor, rezultatele finale și măsurile dispuse să fie făcute publice”, a mai transmis M.A.I.

În legătură cu activitatea de identificare a unor participanți la adunarea publică, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a făcut următoarele precizări:

”Autovehiculul de transport persoane a fost oprit de Poliția Rutieră, în cooperare cu jandarmi ai DGJMB. Unul dintre jandarmii implicați în activitatea de legitimare a transmis către pasageri faptul că, dacă își prezintă identitatea, nu vor fi sancționați pentru refuzul de a se legitima, conform prevederilor art. 2, pct. 31 din Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunea de identificare a persoanelor în cauză are drept scop verificarea posibilei implicări a acestora în comiterea de fapte antisociale pe timpul manifestației de protest de la Palatul Parlamentului.”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest aur, #amenzi protest aur, #lucian bode, #Ministerul de Interne , #protest AUR