Susținătorii lui Piedone organizează un protest în fața Penitenciarului Rahova. ”A făcut parcuri și parcări și a reabilitat blocuri”

Vineri, 13 Mai 2022, ora 22:37
5741 citiri
Susținătorii lui Piedone organizează un protest în fața Penitenciarului Rahova. ”A făcut parcuri și parcări și a reabilitat blocuri”

Susținătorii lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, vor să protesteze duminică, 15 mai, în fața Penitenciarului Rahova unde edilul își ispășește pedeapsa.

Oamenii s-au organizat pe Facebook unde, printr-un mesaj ”înduioșător” se amintește că Piedone este nevinovat și că a fost condamnat pe nedrept în dosarul Colectiv.

Pe de altă parte, susținătorii le reamintesc cetățenilor din Sectorul 5 că primarul, acum aflat în pușcărie, le-a făcut parcuri, locuri de parcare, le-a reabilitat blocurile și le-a oferit ajutor bătrânilor și copiilor. Ca și cum acestea nu ar fi intrat în atribuțiile sale de primar

Joi, 12 mai, mai mulți susținători ai lui Cristian Popescu Piedone, printre care consilieri locali din sectorul 5, dar și viceprimarul Mircea Nicolaidis sau antrenorul Stelei, Daniel Oprița, au venit la Penitenciarul Rahova pentru a-și declara susținerea pentru acesta, potrivit Libertatea.

Aceștia i-au scandat numele lui Piedone, unii având lacrimi în ochi.

Surpriza a reprezentat-o prezența antrenorului CSA Steaua din Liga a II-a, Daniel Oprița. „Nu văd nicio problemă. Suntem prieteni de familie cu domnul Piedone de mult timp”, a explicat Oprița.

Sentinţe finale în Dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone - 4 ani cu executare

Alin George Anastasescu (patron club) - 11 ani și 8 luni cu executare

Costin Mincu (patron club) - 8 ani cu executare

Paul Gancea (patron club) - 6 ani și 4 luni cu executare

Viorel Zaharia (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Marian Moise (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Cristian Niţă, Director firme artificii - 2 ani si 6 luni

Pompier Radu Antonita - 7 ani si 6 luni

Cine preia primăria lui Piedone după condamnarea acestuia

Conducerea interimară a Primăriei Sectorului 5 va fi preluată de Mircea-Horaţiu Nicolaidis, viceprimarul căruia i-a delegat atribuţiile din 2 mai Cristian Popescu Piedone, scrie Adevarul.

Mircea-Horaţiu Nicolaidis a fost ales consilier local, apoi viceprimar, fiind susţinut de Partidul Puterii Umaniste. În săptămânile următoare ar urma ca prefectul Capitalei să semneze documentul prin care se ia act de vacantarea funcţiei de primar.

Apoi, Guvernul, în consultare cu Autoritatea Electorală Permanentă, va stabili un termen la care vor avea loc alegeri parţiale. De obicei, la parţiale sunt alegeri în mai multe localităţi unde sunt diferite probleme, fie în ceea ce priveşte primarul (decedat, condamnat definitiv etc), fie Consiliul Local, în cazul în care este dizolvat.

Întrebat într-o conferinţă de presă de miercuri, înainte de condamnarea lui Piedone, dacă PNL va avea candidat propriu sau comun pentru funcţia de primar, şeful PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a declarat că încă nu a fost făcut o analiză internă: „E prematur”, a fost precizarea lui Ciucu.

Citeste si:
Tudor Chirilă, după sentința din dosarul Colectiv: „Statul este duşmanul numărul unu al cetăţenilor care îl hrănesc. Ne hrănim călăii, practic”
Tudor Chirilă, după sentința din dosarul Colectiv: „Statul este duşmanul numărul unu al cetăţenilor care îl hrănesc. Ne hrănim călăii, practic”
Artistul Tudor Chirilă consideră că sentinţele date în dosarul Colectiv sunt “mici pentru o tragedie atât de mare”, precizând că atâta vreme cât statul nu se poate responsabiliza...
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...