Nou protest al profesorilor, în Bucureşti. Sunt aşteptate 20.000 de persoane, care vor porni în marş pe străzi

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 07:12
2832 citiri
Nou protest al profesorilor, în Bucureşti. Sunt aşteptate 20.000 de persoane, care vor porni în marş pe străzi
Pe durata protestului, manifestanţii anunţă că vor folosi bannere, pancarte şi mijloace audio FOTO Facebook/ Fsli Romania

Sindicaliştii din Educaţie protestează din nou, joi, la Bucureşti, urmând a se strânge în Piaţa Victoriei şi a porni în marş pe străzile Capitalei. Sunt aşteptate 20.000 de persoane care vor cere aplicarea grilei de salarizare.

Potrivit autorizaţiei obţinute de sindicalişti din partea Primăriei Capitalei, evenimentul este programat în intervalul 11.00 – 16.00, fiind estimată participarea a 20.000 de persoane.

Potrivit organizatorilor, manifestarea are scopul de a ”atrage atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă personalul din învăţământul preuniversitar şi superior”.

Protestul se va derula astfel:

  • Între orele 11.00 – 12.00, adunarea participanţilor în Piaţa Victoriei
  • Între orele 12.30 – 15.00, deplasare pe traseul Piaţa Victoriei – Bulevardul Nicolae Titulescu – Pod Basarab – str. Grozăveşti – Bulevardul Geniului – Statuia Leu

Între orele 15.00 – 16.00, adunare publică în zona Statuii Leu şi defluirea participanţilor.

Pe durata protestului, manifestanţii anunţă că vor folosi bannere, pancarte şi mijloace audio.

Încă de la începutul săptămânii, sindicaliştii au precizat că vor organiza un nou protest în Bucureşti pentru a-şi susţine revendicările.

Sindicaliştii se arată în continuare nemulţumiţi de măsurile Guvernului, chiar şi după adoptarea Declaraţiei privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, document publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a afirmat, joi, că sindicaliştii se aşteaptă la aplicarea în integralitate a grilei de salarizare.

”Pe mine, sincer să fiu, m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat pentru medici aşa ar fi trebuit să se procedeze şi pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar”, a declarat Nistor.

Ultimele date prezentate oficial de către ministrul Educaţiei, Ligia Deca, arătau că, de la 1 iunie când au fost acordate majorări salariale şi până joi, 21.000 de angajaţi din sistem au renunţat la grevă, 13.500 fiind cadre didactice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#protest profesori, #mars protest, #greva profesori , #stiri invatamant