Protest al muncitorilor români la o rafinărie de petrol din Croația. Oamenii au fost lăsați mai multe luni fără salarii

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 19:35
4159 citiri
Protest al muncitorilor români la o rafinărie de petrol din Croația. Oamenii au fost lăsați mai multe luni fără salarii
Românii lucrează la modernizarea rafinăriei de petrol din oraşul croat Rijeka FOTO tportal.hr

Aproximativ 50 de muncitori români care lucrează pentru un subcontractor la modernizarea rafinăriei de petrol din oraşul croat Rijeka au protestat miercuri, 30 noiembrie, la una din porţile unităţii, transmite agenţia croată HINA.

Românii sunt nemulțumiți că nu s-a ajuns la un acord cu privire la plata a două salarii restante.

Protestul a fost confirmat de avocatul Marko Hrstic, care reprezintă agenţia română de locuri de muncă IGW Proiecte International.

Românii, care lucrează pentru firma românească JCR Christof Services, au protestat pentru prima dată luni.

Miercuri, ei au spus din nou că au fost aduşi într-o situaţie dificilă de către Christof Industries Global (cu sediul la Graz), care are probleme financiare, şi de subsidiara sa din România, JCR Christof Services.

Muncitorii au afirmat că nu se vor întoarce în România fără salariile restante şi că vor continua să protesteze.

Potrivit avocatului Hrstic, mulţi subcontractori sunt într-o situaţie dificilă din cauza problemelor financiare ale companiei din Graz. IGW, a adăugat el, a plătit o parte din salarii din fonduri proprii, dar le mai datorează muncitorilor încă două.

IGW a notificat săptămâna trecută proprietarul rafinăriei, compania energetică croată INA, şi contractorul principal, Kinetics Technology (cu sediul la Roma), cerându-le să rezolve urgent problema.

INA a afirmat luni că nu este în niciun fel responsabilă de rezolvarea problemei, că îşi îndeplineşte obligaţiile financiare faţă de contractorul principal şi că se aşteaptă ca situaţia să fie soluţionată cât mai curând posibil.

#protest romani, #croatia, #protest muncitori, #salarii restante, #rafinarie , #Croatia