Taximetriștii protestează în București: 100 de mașini în Piaţa Constituției. „Plâng de durere că nu mai au bani să ducă la copii acasă”

Luni, 04 Martie 2024, ora 11:37
2195 citiri
Taximetriștii protestează în București: 100 de mașini în Piaţa Constituției. „Plâng de durere că nu mai au bani să ducă la copii acasă”
Protest taximetriști FOTO: Facebook/Nicușor Drăgan Nicușor

Șoferii de taxi continuă luni, 4 martie, protestele în Piaţa Constituţiei, cu aproximativ 100 de maşini participante la protest.

Preşedintele organizaţiei ANPOTRT, Remus Nedelcu, a declarat, pentru AGERPRES, că taximetriştii doresc modificarea OUG/49 din 2019, transformată în Legea 204 care discreditează taximetria şi îi avantajează pe cei de la ride-sharing.

Potrivit acestuia, 32 de persoane se aflau duminică în greva foamei.

"În momentul de faţă sunt circa 100 de maşini şi mai vin. Continuăm greva foamei şi aşteptăm colegii din ţară să vină cât mai mulţi. Ieri (duminică, n.r.) eram 32 de persoane în greva foamei. Vom continua în fiecare zi până când Guvernul ne va primi şi va sta la discuţie despre acest OUG/49 care nu numai că face o nedreptate şi concurenţă neloială în taximetrie, dar şi acceptă ca aproximativ 40-50 de milioane de euro să iasă lunar din ţară neimpozitaţi. Dorim modificarea OUG/49 dată în 2019 şi transformată în Legea 204 care discreditează taximetria şi îi avantajează pe cei de la ride-sharing. Este o concurenţă neloială", a precizat Remus Nedelcu.

Reprezentanţii taximetriştilor au anunţat în 28 februarie că vor intra în greva foamei, după ce reprezentanţii Guvernului au cerut o lună pentru a analiza modificarea legislativă cerută de aceştia.

"Am cerut să se dea o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica OG 49/2019, de 9 luni de zile, din 20 iunie 2023. Astăzi, când am ajuns acolo (la Guvern, n.r.) ei s-au făcut că nu ştiu absolut nimic, că acum iau la cunoştinţă, că acum văd despre ce e vorba şi ne-au mai cerut încă o lună de zile ca să vină cu o propunere. Fapt care nu se poate întâmpla pentru că peste o lună, o lună şi un pic, chiar nu mai avem cu cine sta de vorbă pentru că se intră în campanie electorală, nu o să se mai poată da ordonanţe de urgenţă şi taximetria la nivel naţional o să intre în colaps, la propriu. Toţi cei din piaţă, în momentul acesta mai sunt o mare parte dintre ei în Piaţa Constituţiei, o altă parte au blocat Piaţa Victoriei, vor intra în greva foamei. Pe oameni nu putem să-i mai oprim. Chiar mulţi au început să plângă de durere pentru că nu-şi mai pot plăti ratele la maşini, nu îşi mai pot plăti leasing-urile, nu mai au bani să ducă la copii acasă, la propriu", a afirmat, în 28 februarie, Remus Nedelcu.

Protestul taximetriştilor a fost anunţat pentru 4 martie şi perioada 8-10 martie 2024.

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019 (OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

USR cere retragerea edilului Mihai Chirica din cursa pentru Primăria Iași: ”Politica trebuie separată complet de fenomenul infracţional”
USR cere retragerea edilului Mihai Chirica din cursa pentru Primăria Iași: ”Politica trebuie separată complet de fenomenul infracţional”
USR Iaşi le cere liberalilor să îl retragă pe Mihai Chirica din cursa pentru Primăria Iaşi, după ce edilul a fost trimis în judecată într-un al treilea dosar. Filiala ieşeană USR Iaşi...
Politicianul ieșit din închisoare care vrea al patrulea mandat de primar. Piedone îl susține: ”Sistemul e putred”
Politicianul ieșit din închisoare care vrea al patrulea mandat de primar. Piedone îl susține: ”Sistemul e putred”
Un fost baron local, Romeo Stavarache, primar al Bacăului ales de trei ori, este hotărât să candideze pentru un nou mandat. Cristian Popescu Piedone a fost în Bacău pentru a susține...
#protest taximetristi, #protest taximetristi bucuresti, #Piata Constitutiei, #revendicari, #guvern, #proteste Bucuresti , #proteste