Nicușor Dan nu autorizează protestul transportatorilor și fermierilor din centrul Capitalei: ”Cererea nu e rezonabilă”

Marti, 16 Ianuarie 2024, ora 17:50
3293 citiri
Nicușor Dan nu autorizează protestul transportatorilor și fermierilor din centrul Capitalei: ”Cererea nu e rezonabilă”
Coloană de TIR-uri FOTO captură video Digi24

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți, 16 ianuarie, că a respins solicitarea transportatorilor și fermierilor de a organiza un protest în centrul Bucureștiului.

Edilul a precizat că cererea ”nu este rezonabilă”.

”Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje. Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București.

Cel mai mare protest autorizat cu mașini a avut loc în 2017. Cele 3800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piața Victoriei și de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulației”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul Capitalei subliniază că dreptul la protest este consfințit de lege, ”însă fără perturbarea funcționării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun”.

”Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea, așa cum am făcut și până acum”, a adăugat el.

Cu câteva ore înainte, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat, la B1 TV, că cea mai mare parte a revendicărilor fermierilor au fost soluţionate.

”Cel puţin pe linia Ministerului Agriculturii, cea mai mare parte a revendicărilor au fost soluţionate, adică s-a stabilit modul de implementare şi un calendar de implementare. Oamenii aşteaptă, din discuţiile pe care le-am avut cu dânşii, acte normative concrete”, a explicat prefectul.

El a adăugat că unele dintre acte normative vor fi adoptate în prima şedinţă de guvern, miercuri sau joi.

”La nivelul Ministerului de Finanţe sunt măsuri pentru care ministrul a asumat un termen de implementare (...) şi sunt alte măsuri pentru care s-a decis elaborarea unui memorandum şi consultarea Comisiei Europene, pentru că sunt măsuri care nu pot fi luate acum de Guvernul României, pentru că ar însemna să fie puse în pericol fondurile europene din PNRR şi programele operaţionale sectoriale curente”, a mai spus Rareș Hopincă.

Despre dosarele penale, prefectul a subliniat că au fost deschise nu pentru proteste, ci pentru instigarea la violenţă.

Quarterly Report - Editia 4

Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Bilanţul real al mandatului actualului edil, Nicuşor Dan, este egal cu zero, a declarat luni, 20 mai, într-o conferinţă de presă, candidatul PNL pentru funcţia de primar general al...
Nicușor Dan se laudă cu reușitele din mandatul de primar al Capitalei. „Avem deschise mari proiecte” VIDEO
Nicușor Dan se laudă cu reușitele din mandatul de primar al Capitalei. „Avem deschise mari proiecte” VIDEO
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și-a prezentat principalele acțiuni din mandatul 2020-2024. El susține că termoficarea și transportul public în comun s-au îmbunătățit. De...
#protest transportatori, #protest fermieri, #Piata Victoriei proteste, #Nicusor Dan Primaria Capitalei , #stiri Nicusor Dan