Ciolacu, avertisment pentru angajații Guvernului care protestează: „Putem găsi soluții pentru structuri mai suple”

Joi, 23 Mai 2024, ora 12:04
1991 citiri
Ciolacu, avertisment pentru angajații Guvernului care protestează: „Putem găsi soluții pentru structuri mai suple”
Marcel Ciolacu Foto Partidul Social Democrat

Premierul Marcel Ciolacu a criticat, joi, 23 mai, protestul angajaţilor din aparatul de lucru al Guvernului. Acesta a afirmat că ”sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea mult pentru o mie şi ceva de euro pe lună”.

„Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, le-a transmis şeful Executivului.

El a cerut ministerelor restante să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducă numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an.

Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că a văzut că există nemulţumiri faţă de această majorare salarială pe care Guvernul urmează să o aprobe.

„Am văzut că există nemulţumiri faţă de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea mult pentru 1000 şi ceva de euro pe lună! Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament, putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, a spus premierul.

„Şi ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an”, a mai spus el.

Angajaţii Guvernului protestează din nou, joi, în timp ce Executivul se are o nouă şedinţă care are pe ordinea de zi şi o ordonanţă pentru unele măsuri referitoare la salarizare.

Revolta medicilor specialiști independenți: ”În campania electorală, premierul a încurcat Casa de Sănătate cu Casa de Pensii. Pacienții vor fi afectați”
 
Revolta medicilor specialiști independenți: ”În campania electorală, premierul a încurcat Casa de Sănătate cu Casa de Pensii. Pacienții vor fi afectați”  
Medicii specialiști independenți din cadrul ambulatoriilor de specialitate din România cer Guvernului o alocare bugetară mai mare, actualizată cu indicele inflației, necesară pentru...
Susținătorii lui Clotilde Armand, protest la AEP și în fața Guvernului. Cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 VIDEO
Susținătorii lui Clotilde Armand, protest la AEP și în fața Guvernului. Cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 VIDEO
Protest neautorizat, joi seara, 13 iunie, în Piața Victoriei, al susținătorilor lui Clotilde Armand, care cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1. Anterior, cei aproximativ 30 de...
#protest, #Guvernul Romaniei, #Marcel Ciolacu premier, #salarii bugetari , #guvern
  1. Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
  2. Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor
  3. Schimbare la 180 de grade. Cum s-a modificat discursul lui Klaus Iohannis despre PSD. Politolog: „Nu a spus niciodată ceva din capul lui”
  4. Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
  5. Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
  6. Un nou candidat la prezidențiale își face apariția. „Sunt singurul preşedinte al partidului după 1990 care îşi asumă această misiune”
  7. Un nou protest pentru renumărarea voturilor de pe 9 iunie, organizat în Piața Victoriei. Ce transmit organizatorii participanților
  8. Cele mai noi rezultate provizorii ale alegerilor locale. PSD se menține în fruntea clasamentului
  9. Mircea Geoană, discurs cu iz electoral: ”România are nevoie să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate”
  10. George Simion, despre candidatura pentru funcția de președinte al României: „Am făcut multe greşeli, dar am fost capabil să ajung până aici”