Polițiștii din Cluj amenință că părăsesc un grup de WhatsApp în semn de protest. "Reprezentanţii MAI nu au depus nici cel mai mic efort să medieze convulsiile sociale"

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 15:24
3898 citiri
Polițiștii din Cluj amenință că părăsesc un grup de WhatsApp în semn de protest. "Reprezentanţii MAI nu au depus nici cel mai mic efort să medieze convulsiile sociale"
Polițiștii au părăsit toate grupurile de WhatsApp FOTO Pixabay

Sindicatul Europol a anunţat marţi, 6 decembrie, că poliţiştii din Cluj renunţă la grupurile de WhatsApp şi Telegram pentru serviciu, ”în semn de protest pentru neaplicarea legii salarizării, a lipsei de personal şi a dotărilor de calitate îndoielnică”.

”Văzând nepăsarea politicienilor care de două luni de zile ignoră toate protestele poliţiştilor din stradă, ba mai mult reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne nu au depus nici cel mai mic efort pentru a încerca să medieze convulsiile sociale care s-au manifestat prin 2 proteste fizice în faţa Ministerului Afacerilor Interne şi în faţa Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, colegii noştri de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj au decis să respecte întocmai protocoalele interne de securitate, să folosească exclusiv canalele oficiale de comunicare şi să părăsească toate grupurile de WhatsApp sau Telegram care aveau ca scop comunicarea pe teme profesionale”, au transmis, marţi, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Potrivit acestora, ”în semn de protest pentru neaplicarea legii salarizării, a lipsei de personal şi a dotărilor de calitate îndoielnică, poliţiştii din cadrul IPJ Cluj au decis să părăsească grupurile de WhatsApp care oricum funcţionau în afara cadrului legal”.

”Dacă în anul 2019 mai-marii IGPR interziceau poliţiştilor să mai utilizeze echipamente de telecomunicaţii mobile şi aplicaţii informatice pentru transmiterea informaţiilor specifice activităţilor poliţieneşti, astăzi ne vedem în situaţia în care aceste grupuri,, profesionale” de WhatsApp au prins rădăcini de la cel mai înalt nivel al IGPR.

În prezent există nenumărate grupuri de acest gen în care activează nu doar poliţiştii cu funcţii de execuţie din diferite structuri, ci şi şefii de inspectorate judeţene de poliţie dar şi conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, în documentul emis de către IGPR în anul 2019 se indica faptul că participarea poliţistului în asemenea grupuri profesionale ar reprezenta o încălcare a normelor de securitate care ar putea aduce la retragerea autorizaţiei de acces la informaţii clasificate.

”Astăzi, panica instalată printre şefii de structuri, prin ieşirea în masă a poliţiştilor de pe grupurile profesionale ne dovedeşte faptul că această acţiune de protest a poliţiştilor lasă un gol evident în funcţionarea instituţiei care s-a arătat incapabilă să ofere mijloace flexibile şi eficiente de comunicare operativă, care să ofere şi siguranţa şi securitatea informaţiilor transmise pe aceste canale.

Am arătat de atâtea ori că doar poliţiştii prin nenumărate sacrificii personale au făcut ca această instituţie să funcţioneze şi să furnizeze un serviciu public de calitate, suplinind astfel lipsurile în materie de înzestrare şi acoperind, de cele mai multe ori, incompetenţa managerială a unor şefi numiţi/împuterniciţi în funcţii importante de conducere, pe criterii de afiliere politică şi nu de competenţă profesională”, au mai transmis sindicaliştii.

Mai mulți români au răsturnat o mașină de poliție într-un oraș britanic. De la ce a pornit conflictul violent VIDEO
Mai mulți români au răsturnat o mașină de poliție într-un oraș britanic. De la ce a pornit conflictul violent VIDEO
Un scandal uriaș a izbucnit joi, 18 iulie, într-un cartier din orașul Leeds (Marea Britanie). Totul a degenerat după ce serviciile de protecție socială au încercat să ridice un copil...
Candidații care nu sunt admiși la Academia de Poliție, în acest an, au o șansă în plus. Care este programul examenelor
Candidații care nu sunt admiși la Academia de Poliție, în acest an, au o șansă în plus. Care este programul examenelor
Ministerul Afacerilor Interne anunță începerea înscrierilor la Academia de Poliție pentru anul 2024, punând la dispoziție 880 de locuri pentru cei interesați de o carieră de ofițer....
#protest, #politisti, #WhatsApp, #iesire, #nemultumiri, #legea salarizarii , #politie
Comentarii
  1. Sclavie la o stână din România. Trei bărbați au fost sechestrați, bătuți cu furca, supuși la munci grele. Procurorii au intrat pe fir
  2. Angajații de la Ambulanță, în conflict cu Raed Arafat. "Suntem în pragul unei crize majore"
  3. UPDATE Pană de servicii IT în toată lumea. Peste 1.400 de zboruri au fost anulate. Multe altele au întârzieri
  4. Noi servicii medicale decontate de stat pentru românii neasigurați. Lista medicamentelor compensate a fost suplimentată
  5. Când ar putea fi reluată circulația pe Valea Oltului. Ministrul Transporturilor: „Și dacă ar fi batalioane de ostași galbeni, defrișările nu se pot face noaptea”
  6. Ploaie „artificială” în România. Autoritățile fac teste în mai multe județe, pentru combaterea secetei
  7. UPDATE Șapte zboruri Wizz Air au întârziere cauzate de pana informatică mondială. Compania vrea ca pasagerii să ajungă mai devreme la aeroport
  8. Un fost ministru de Externe face apel la români să-și prelungească vizele pentru SUA până pe 30 septembrie. „Și eu voi face la fel”
  9. Reacția MAE la revolta românilor din Marea Britanie. Consulatul din Manchester lucrează la returnarea copiilor luați de serviciile sociale
  10. Soluția lui Viktor Orban pentru pacea din Ucraina: „Propun negocieri la nivel înalt cu China”