Polițiștii din Cluj amenință că părăsesc un grup de WhatsApp în semn de protest. "Reprezentanţii MAI nu au depus nici cel mai mic efort să medieze convulsiile sociale"

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 15:24
3280 citiri
Polițiștii din Cluj amenință că părăsesc un grup de WhatsApp în semn de protest. "Reprezentanţii MAI nu au depus nici cel mai mic efort să medieze convulsiile sociale"
Polițiștii au părăsit toate grupurile de WhatsApp FOTO Pixabay

Sindicatul Europol a anunţat marţi, 6 decembrie, că poliţiştii din Cluj renunţă la grupurile de WhatsApp şi Telegram pentru serviciu, ”în semn de protest pentru neaplicarea legii salarizării, a lipsei de personal şi a dotărilor de calitate îndoielnică”.

”Văzând nepăsarea politicienilor care de două luni de zile ignoră toate protestele poliţiştilor din stradă, ba mai mult reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne nu au depus nici cel mai mic efort pentru a încerca să medieze convulsiile sociale care s-au manifestat prin 2 proteste fizice în faţa Ministerului Afacerilor Interne şi în faţa Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, colegii noştri de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj au decis să respecte întocmai protocoalele interne de securitate, să folosească exclusiv canalele oficiale de comunicare şi să părăsească toate grupurile de WhatsApp sau Telegram care aveau ca scop comunicarea pe teme profesionale”, au transmis, marţi, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Potrivit acestora, ”în semn de protest pentru neaplicarea legii salarizării, a lipsei de personal şi a dotărilor de calitate îndoielnică, poliţiştii din cadrul IPJ Cluj au decis să părăsească grupurile de WhatsApp care oricum funcţionau în afara cadrului legal”.

”Dacă în anul 2019 mai-marii IGPR interziceau poliţiştilor să mai utilizeze echipamente de telecomunicaţii mobile şi aplicaţii informatice pentru transmiterea informaţiilor specifice activităţilor poliţieneşti, astăzi ne vedem în situaţia în care aceste grupuri,, profesionale” de WhatsApp au prins rădăcini de la cel mai înalt nivel al IGPR.

În prezent există nenumărate grupuri de acest gen în care activează nu doar poliţiştii cu funcţii de execuţie din diferite structuri, ci şi şefii de inspectorate judeţene de poliţie dar şi conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, în documentul emis de către IGPR în anul 2019 se indica faptul că participarea poliţistului în asemenea grupuri profesionale ar reprezenta o încălcare a normelor de securitate care ar putea aduce la retragerea autorizaţiei de acces la informaţii clasificate.

”Astăzi, panica instalată printre şefii de structuri, prin ieşirea în masă a poliţiştilor de pe grupurile profesionale ne dovedeşte faptul că această acţiune de protest a poliţiştilor lasă un gol evident în funcţionarea instituţiei care s-a arătat incapabilă să ofere mijloace flexibile şi eficiente de comunicare operativă, care să ofere şi siguranţa şi securitatea informaţiilor transmise pe aceste canale.

Am arătat de atâtea ori că doar poliţiştii prin nenumărate sacrificii personale au făcut ca această instituţie să funcţioneze şi să furnizeze un serviciu public de calitate, suplinind astfel lipsurile în materie de înzestrare şi acoperind, de cele mai multe ori, incompetenţa managerială a unor şefi numiţi/împuterniciţi în funcţii importante de conducere, pe criterii de afiliere politică şi nu de competenţă profesională”, au mai transmis sindicaliştii.

Citește și:
Cinci polițiști de la Rutieră, acuzați de luare de mită și abuz în serviciu, au fost reținuți în urma perchezițiilor
Cinci polițiști de la Rutieră, acuzați de luare de mită și abuz în serviciu, au fost reținuți în urma perchezițiilor
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au reţinut, în urma percheziţiilor şi audierilor care au avut loc miercuri, cinci poliţişti rutieri din Braşov, acuzaţi de luare de...
WhatsApp lansează trei noi funcții. Modificări importante pentru toți utilizatorii
WhatsApp lansează trei noi funcții. Modificări importante pentru toți utilizatorii
WhatsApp va aduce în următoarele săptămâni trei funcții noi în chat, legate de mesajele şterse, grupuri şi ultima accesare. Actualizările vor fi prezente atât pe iPhone-uri, cât și...
Comentarii
V
vgabriel2k
rank 2
M
mikixxx
rank 3