Valul de proteste a ajuns până în inima Rusiei. Mii de manifestanți se află pe străzile Moscovei. Peste 1.000 de arestări în țară UPDATE VIDEO

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 19:58
18826 citiri
Valul de proteste a ajuns până în inima Rusiei. Mii de manifestanți se află pe străzile Moscovei. Peste 1.000 de arestări în țară UPDATE VIDEO
Protestele din Rusia se întind în mai multe orașe FOTO Captură Video / Nexta

Valul de proteste izbucnit în Rusia a ajuns și la Moscova, acolo unde mii de manifestanți au ieșit în stradă după anunțul președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială militară, arată biziday.

UPDATE 23.13 Peste 1.000 de manifestanți au fost reținuți: 394 în Moscova și 376 =n St.Petersburg.

UPDATE 21.24 Peste 630 de protestari din Rusia au fost arestați. Jumătate sunt din Moscova.

UPDATE 20.48 Cel puţin 364 participanţi la proteste împotriva mobilizării au fost arestaţi miercuri în Rusia, afirmă grupul independent OVD-Info, arată Agerpres.

Organizaţia de monitorizare a demonstraţiilor afirmă că are informaţii despre arestări în cel puţin 23 oraşe, la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare din ţară după cel de-al doilea război mondial.

Jurnaliştii AFP au asistat la cel puţin 50 de arestări la Moscova, iar la Sankt Petersburg poliţia a ridicat din centru un autobuz plin cu manifestanţi.

Demonstranţii strigau sloganuri cum ar fi "Nu războiului!" şi "Fără mobilizare!", relatează agenţia citată.

Știre inițială

Protestele din Rusia au izbucnit de miercuri, 21 septembrie, cu zeci de orașe împânzite de manifestanți. Potrivit unor filmări publicate pe contul de Twitter al Nexta, o parte dintre protestatari au început deja să fie săltați de autorități.

Conform Nexta, o tânără și-a pierdut cunoștința în timpul protestelor după ce a fost târâtă de forțele de ordine până la o dubă.

Până la această oră au fost reținuți cel puțin 425 de manifestanți, conform OVD-Info.

Anterior, procuratura din Moscova i-a avertizat pe cetăţeni cu privire la participarea la protestele anti-mobilizare, amintindu-le că ar putea risca până la cincisprezece ani de închisoare.

Chiar și așa, zeci de ruși au ieșit din case pentru a protesta.

”Parchetul din Moscova avertizează că distribuirea unor astfel de materiale, precum şi participarea la acţiuni ilegale sunt pedepsite conform legislaţiei administrative şi penale actuale”, se mai arată în comunicat.

Astfel, potrivit comunicatul ”fapta poate fi calificată drept infracţiune administrativă... care se pedepseşte, inclusiv sub formă de închisoare de până la 15 ani”.

Până în prezent au fost anunțate proteste în 43 de orașe din Rusia. De cealaltă parte, autoritățile au arestat deja peste 100 de persoane.

Rusia vrea să creeze o zonă tampon pe teritoriul Ucrainei pentru a se simți în siguranță
Rusia vrea să creeze o zonă tampon pe teritoriul Ucrainei pentru a se simți în siguranță
Kremlinul a declarat luni, 18 martie, că singura modalitate de a proteja teritoriul rusesc de atacurile ucrainene este crearea unei zone tampon care să plaseze regiunile ruseşti în afara razei...
Planurile lui Putin pentru Rusia în următorii șase ani: mai multă represiune
Planurile lui Putin pentru Rusia în următorii șase ani: mai multă represiune
Vladimir Putin a descris luna trecută prioritățile bugetare din 2024 până în 2030 – un mandat cu 12 luni mai lung decât planurile cincinale ale lui Iosif Stalin, al cărui mandat record la...
#proteste Rusia, #razboi Ucraina, #Vladimir Putin, #proteste Moscova , #proteste Rusia