Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării în războiul din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe din Rusia VIDEO

Sambata, 24 Septembrie 2022, ora 21:40
2307 citiri
Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării în războiul din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe din Rusia VIDEO
FOTO Twitter

Autorităţile ruse au arestat sâmbătă peste 700 de persoane la manifestaţii împoriva mobilizării rezerviştilor să lupte în Ucraina, decretată miercuri de către preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit unui ONG, relatează AFP.

Potrivit OVD-Info, o organizaţie specializată în numărarea arestărilor, cel puţin ”707 persoane au fost reţinute în 32 de oraşe” din întreaga Rusie, dintre care mai bine de jumătate la Moscova.

În capitala rusă, un dispozitiv poliţienesc important a fost desfăşurat în cartierul central Cistiie Prudî, au constatat jurnalişti AFP.

Majoritatea manifestanţilor prezenţi umblau sau stăteau pe loc - în mod individual sau în grupuri mici -, pentru a nu fi reperaţi şi arestaţi. Însă AFP a asistat, cu toate acestea, la arestarea a aproximativ 20 de persoane.

”Nu suntem carne de tun!”, a strigat o tânără în timp ce poliţişti cu căşti anti-revoltă o târau de o parte. Acesta este unul dintre sloganurile manifestanţilor care se opun mobilizării în Ucraina. La Sankt Petesburg (nord-vest), al doilea cel mai important oraţ din ţară, AFP scrie că a văzut aproximativ 30 de persoane urcate într-un autobuz de poliţie.

Şi în acest oraş protestatarii au încercat să fie discreţi. Ilia Frolov, în vârstă de 22 de ani, a adus o banderolă mică pe care scria cuvântul ”pace”. ”Vreau să-mi exprim dezacordul faţă de ceea ce se îmntâmplă (...). Nu vreau să mă bat pentru Putin”, a declarat el.

”Sunt împotriva războiului şi mobilizării. Mi-e frică pentru tineri”, declară altă locuitoare a oraşului, Natalia Dubova, în vârstă de 70 de ani. Miercuri, în ziua în care Putin a anunţat mobilizarea, aproape 1.400 de manifestanţi au fost arestaţi în întreaga Rusie.

Unii dintre ei, inclusiv doi cu care AFP scrie că a stat de vorbă, au povestit că autorităţile le-au înmânat un ordin de mobilizare la comisariat. Kremlinul apără această politică şi dă asigurări că nu este ”ilegală”. Manifestaţiile împotriva ofensivei ruse în Ucraina sunt reprimate dur în Rusia.

Câteva mii de persoane au fost arestate de la începutul conflictului, în februarie. În schimb, sute de persoane s-au adunat vineri, la Moscova şi Sankt Petersburg, în susţinerea ofensivei şi anexării zonelor controlate de Rusia în Ucraina. la aceste manifestanţi, forţele de ordine nu au făcut vreo arestare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
David Cameron, șeful diplomaţiei britanice, a îndemnat joi, 18 aprilie, în marja summitului G7, desfăşurat pe insula italiană Capri, la căutarea unor moduri "creative" de a utiliza activele...
#proteste, #Rusia, #mobilizare, #razboi Ucraina, #arestati , #Rusia