Patru persoane, reţinute într-un dosar de proxenetism în care mai multe femei ar fi fost obligate să se prostitueze la marginea drumului

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 12:54
1705 citiri
Patru persoane, reţinute într-un dosar de proxenetism în care mai multe femei ar fi fost obligate să se prostitueze la marginea drumului
Proxeneti care au obligat mai multe femei să se prostitueze la marginea drumului au fost arestați FOTO Arhivă

Patru persoane au fost reţinute în dosarul de proxenetism în care poliţiştii din Mureş suspectează cinci bărbaţi că au obligat femei să se prostitueze pe drumul european E60. Totodată, a fost ridicată suma de 29.000 de lei.

Poliţia Judeţeană Mureş a anunţat, miercuri, că în urma celor opt percheziţii făcute de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale în dosarul penal în care se fac cercetări pentru proxenetism, suma de 29.000 de lei a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind duse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Marţi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Târgu Mureş, au desfăşurat 8 percheziţii domiciliare în cadrul unui dosar penal de proxentism.

Din cercetări a reieşit că, începând din 21 noiembrie, 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 50 de ani ar fi determinat mai multe femei care provin din medii defavorizate să practice prostituţia pe drumul european E60, obţinând astfel foloase patrimoniale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Mureş şi a jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureş.

#proxenetism, #proxeneti, #Mures, #prostituate, #arestari , #stiri juridice