Cum a câștigat o grupare de proxeneţi din Tunari o jumătate de milion de euro prin metoda "loverboy". 21 de fete au fost exploatate

Luni, 16 Mai 2022, ora 14:52
3215 citiri
Cum a câștigat o grupare de proxeneţi din Tunari o jumătate de milion de euro prin metoda "loverboy". 21 de fete au fost exploatate

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat luni, 16 mai, 44 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Prahova, Suceava, Olt şi Brăila, pentru prinderea membrilor unei grupări de proxeneţi, care a obţinut peste o jumătate de milion de euro din recrutarea şi plasarea de prostituate în străinătate.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2018, pe raza localităţilor Tunari şi Otopeni, judeţul Ilfov, a acţionat o grupare specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Membrii grupării au racolat fete din medii sociale precare, în scopul exploatării lor, prin obligarea la practicarea prostituţiei, în România şi în Europa de Vest, respectiv Germania, Olanda, Elveţia sau Italia.

Iniţial, recrutarea fetelor s-a realizat prin inducere în eroare, respectiv promisiunea întemeierii unei familii (metoda loverboy), precum şi obţinerea unor importante sume de bani într-un termen relativ scurt.

Ulterior, fetele au fost constrânse fizic şi manipulate moral, atunci când au încercat să renunţe la practicarea prostituţiei.

Racolarea clienţilor s-a realizat prin crearea şi publicarea unor anunţuri specifice pe anumite site-uri de profil, iar prostituatele au fost cazate în spaţii adecvate desfăşurării acestei activităţi ori au fost transportate de către membrii grupării la locuinţele clienţilor.

Până în prezent au fost identificate 21 de persoane vătămate exploatate în acest caz.

Procurorii susţin că gruparea a reuşit să obţină aproximativ 500.000 de euro, bani transferaţi din străinătate în România prin intermediul serviciilor internaţionale de transfer monedă ori au fost aduse personal sau de către anumite persoane din anturaj.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea indisponibilizării 4 autoturisme, sumele de 36.100 de lei şi 2.500 de euro, 24 de telefoane mobile, precum şi înscrisuri bancare şi contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile.

La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi aduse 16 persoane la audieri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Ilfov, Călăraşi, Ploieşti, Suceava, Brăila, Olt şi al Serviciului de Investigaţii Criminale din Ilfov.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....