Bogdan Diaconu ii da replica lui Dragnea: De cate ori ati fost in Rusia si pentru ce?

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 19:06
8274 citiri
Bogdan Diaconu ii da replica lui Dragnea: De cate ori ati fost in Rusia si pentru ce?
Foto: Facebook / Bogdan Diaconu

Liderul PRU, Bogdan Diaconu (foto dreapta), neaga legaturile cu Rusia mentionate joi de Liviu Dragnea si il intreaba pe liderul PSD de cate ori a fost el in Rusia si pentru ce motive.

Reactia vine dupa ce Liviu Dragnea a declarat intr-o conferinta de presa ca PSD nu se va alia niciodata cu PRU pentru ca acest partid este nationalist si a semnat protocoale cu o formatiune din Polonia al carei lider a fost arestat pentru spionaj in favoarea Rusiei (foto stanga).

"1. In legatura cu imaginara relatie cu Rusia, il anunt ca in cei 37 de ani ai mei de viata nu am ajuns niciodata la Est mai departe de Chisinau, lucru usor de verificat de catre structurile necivile prietene ale domnului Dragnea.

2. In ceea ce priveste colaborarea cu partidul din Polonia, il informez ca in momentul in care am aflat despre arestarea liderului acelui partid, BPN al PRU, in luna mai 2016, a votat in unanimitate, la propunerea mea anularea acelui protocol", a postat la scurt timp pe Facebook Bogdan Diaconu.

Totodata, liderul PRU i-a cerut lui Liviu Dragnea sa raspunda "cu aceeasi promptitudine si sinceritate" la o intrebare: "De cate ori a fost domnia sa in Rusia din 2010 pana in prezent si care a fost scopul vizitelor sale repetate acolo?".

Deputatul PRU nu a vrut vrut sa dea mai multe detalii cu privire la insinuarea facuta.

Partidul Romania Unita (PRU), condus de Bogdan Diaconu, a semnat in luna martie un protocol cu partidul nationalist "Zmiana" din Polonia care prevede la punctul 5 "formarea unei noi familii politice europene care sa cuprinda partidele nationaliste din Europa Centrala si de Est, un bloc politic nationalist care sa apere interesele tarilor din Europa Centrala si de Est in fata politicii tarilor vestice si a procesului de globalizare", conform Amos News.

Dupa numai doua luni, liderul Zmiana, Mateusz Piskorski, a fost arestat preventiv pentru o perioada de trei luni sub acuzatia de spionaj, relata atunci Gazeta Wyborcza, preluata de paginaderusia.ro.

Un oficial de la Agentia de Securitate Interna din Polonia a sustinut ca din 2013 si pana in mai 2016 Piskorski ar fi participat la activitati ale serviciilor de informatii din Rusia indreptate impotriva Poloniei, acesta primind "sarcini privind promovarea intereselor rusesti si manipularea sentimentelor societatii poloneze, activitati pentru care a primit finantare si diverse compensatii", informeaza sursa citata.

Citeste mai multe despre lupta care se da intre partidele din Romania pe electoratul nationalist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bogdan Diaconu Dragnea spionaj Rusia , #Bogdan Diaconu