1 Mai "verde" la PSD - Nastase face apologia protestului

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 19:51
1613 citiri
1 Mai "verde" la PSD - Nastase face apologia protestului
Foto: danl33.wordpress.com

PSD lanseaza duminica, de 1 Mai, o campanie de ecologizare la nivel national, iar social-democratii spun ca aceasta actiune va continua cu o "curatenie politica" ce are drept scop inlaturarea PD-L de la putere.

Cu toate acestea, unii pesedisti vor face si anul acesta traditionalul mars si petrecerea campeaneasca de dupa. Este cazul organizatiilor din Sibiu sau din Iasi. La Iasi, primarul Gheorghe Nichita a promis o petrecere cu fanfara si 3.000 de portii de mici si carnaciori. Nici Marian Oprisan, seful social-democratilor vranceni, nu a renuntat la petrecerea traditionala, din crangul Petresti, informeaza Newsin.

In schimb, in Capitala (cel putin teoretic) nu se va mai organiza obisnuita manifestare de la Piata Izvor cu mici, bere si multe formatii.

Presedintele PSD Bucuresti sector 1, Dan Tudorache, a declarat, sambata, pentru Newsin, ca pe 1 mai, "intre orele 10 si 15 la nivelul Bucurestiului", vor avea loc, printre altele, actiuni de ecologizare. "Sunt unele sectoare unde membrii PSD vor merge cu bicicleta, altele vor ecologiza anumite zone. Noi, sectorul 1, am optat pentru ecologizarea a doua zone, in Giulesti-Sarbi si in padurea la Baneasa", a precizat Dan Tudorache.

Alte zone unde PSD Bucuresti si-a convocat militantii pentru a aduna gunoaie se numara Padurea Baneasa, zona Giulesti - Sarbi, Sos.Fundeni, Statia de metrou Constantin Brancoveanu, Parcul 1 Decembrie 1918, situat in Cartierul Militari.

Marian Vanghelie nu a anuntat inca ce va face de 1 Mai.

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat in urma cu cateva zile ca de 1 Mai vor fi organizate actiuni de tip "verde", ecologice, care vor fi completate ulterior de actiuni impotriva "deseurilor portocalii".

Adrian Nastase asteapta un "1 Mai socialist"

Presedintele CN PSD, fostul lider al partidului Adrian Nastase, pare usor dezamagit de lipsa manifestarilor de protest cu care pesedistii ar trebui sa serbeze ziua de 1 Mai, asa cum au facut, de exemplu, anul trecut.

Sub titlul "Asteptand 1 Mai Socialist", Adrian Nastase posteaza pe blog un articol in care face o scurta trecere in revista a actiunilor pe care le intreprind, in aceasta zi, principalele formatiuni de stanga din Europa.

"Socialistii austrieci sarbatoresc in acest an 100 de ani la nasterea lui Bruno Kreisky, eminent cancelar socialist, cu o perioada foarte lunga de timp petrecuta in fruntea Guvernului de la Viena. Dincolo de acest eveniment, in Austria, socialistii organizeaza marsuri care se incheie cu manifestatii in fata primariilor din localitatile unde au loc aceste actiuni. In Viena, marsul de 1 Mai a devenit chiar o atractie turistica. Vorbim totusi de o manifestare care are loc de zeci de ani", scrie Nastase.

La fel, in Franta, se vor desfasura actiunil de protest similare cu cele din Austria, insa cu un accent mai mare pe problemele sociale.

"O abordare inedita in acest an o au cei de la SPD (Germania) unde traditionalele mitinguri alaturi de sindicate nu se vor axa doar pe probleme muncii, ci se doresc a fi si un semnal de alarma catre societate, cu referire la probleme nucleare.(...)

In Suedia, exista o abordare oarecum autonoma a organizatiilor socialiste. Acestea organizeaza evenimente tipice, mitinguri, marsuri, la care invita simpatizantii partidului", isi informeaza Adrian Nastase colegii care au ales ecologizarea ca metoda de a serba Ziua Muncii.

Iar daca in Marea Britanie, socialistii isi permit sa marcheze ziua prin marsuri si mitinguri impotriva "privatizarilor, impotriva oamenilor trimisi in somaj, impotriva taierilor de venituri" ale guvernarii conservatoare, Nastase manifesta o deplina compasiune fata de "colegii socialisti aflati la guvernare in Spania si Grecia, state greu incercate de criza, unde 1 Mai traditional este aproape o imposibilitate".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#PSD 1 Mai, #ecologizare PSD 1 mai, #serbare 1 mai, #1 mai 2011, #Vanghelie 1 mai , #Adrian Nastase