PSD pregateste un program pe termen lung, valabil pana in 2020 (Video)

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 13:52
829 citiri
PSD pregateste un program pe termen lung, valabil pana in 2020 (Video)

Liderii social democrati Victor Ponta si Adrian Nastase au comunicat joi o parte din programul de guvernare care urmeaza sa fie votat pe data de 16 octombrie, la Congresul National, care se doreste a fi "o viziune care sa oglindeasca linia si principiile social democrate pana in 2020".

Presedintele PSD a precizat ca este vorba de "rodul" unei munci care s-a intins pe o perioada de trei luni si ceva la care s-au angrenat departamentele PSD, dar si alti specialisti din interior, dar si din afara partidului.

"Este vorba de un program care va analiza situatia actuala in care se afla Romania. De asemenea cuprinde si solutiile pe care PSD le propune pornind de la principiile social democrate. Prioritatile noastre sunt indreptate spre zona sociala, educatie si sanatate, iar la final ne gandim si la structura guvernului. Aceasta este ultimul detaliu de procedura", a mentionat liderul social democrat.

Victor Ponta a reiterat ideea ca acest program va fi si viziunea PSD 2012 - 2020 - o perioada care include raportarea lor la scena europeana.

"Cel mai mult ne intereseaza sa prezentam proiectele noastre, nu ne intereseaza sa facem nominalizari de ministrii. Vrem sa oferim solutii, asta e obiectul muncii noastre", a mai completat acesta.

Nastase: Nu vrem sa ii dezamagim pe cei care asteapta de la noi solutii

Si Adrian Nastase a mentionat ca fac toate eforturile necesare ca sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a nu-i dezamagi pe cei care asteapta de la ei asta.

"Actiunea noastra la nivelul departamentelor are 3 obiective: 1. O radiografie cat mai clara moment economic social actual; 2. Sa construim aceasta viziune bazata pe ideologia si valorile pe care ni le-am asumat si 3. Dorim sa aducem un pachet larg de solutii la problemele concrete pe care le presupune guvernarea. Avem foarte multe idei pe care le-am preluat, pe unele acum incercam sa le facem compatibile, in cadrul unui produs, care sa cuprinda si solutiile actiunilor viitoare", a precizat fostul premier.

Nastase a subliniat faptul ca nu au batut in cuie niciuna din variante, nici macar cea a impozitarii.

"Problema noastra esentiala este insa cum realizam mai multe locuri de munca. La partea tehnica am ajuns la o anumita formula care si ea este relativa: in afara de cele 13 ministere sa fie si un numar de ministri delegati ca sa se ocupe de problemele importante: adica pentru fonduri UE, pentru aspecte de control, pentru Politici Publice si pentru dialog social. Dorim sa sustinem acest material deschis si pentru alte variante - si alea care vor veni sa fie puse intr-un cadru conceptual care sa sustina ideologiile", a conchis Nastase.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#program PSD guvernare, #Adrian Nastase Victor Ponta , #Adrian Nastase