PSD vrea sa relanseze Cenaclul Flacara

Luni, 18 Februarie 2008, ora 10:26
2617 citiri
PSD vrea sa relanseze Cenaclul Flacara

Dupa ce au reactivat "dinozaurii" ca Nastase si Mitrea, liderii PSD vor sa recupereze mai nou si spiritul comunismului, cu Adrian Paunescu pe post de salvator electoral al partidului.

PSD pare dispus sa faca orice pentru a recastiga voturile romanilor, vor sa refaca Cenaclul Flacara pentru a atrage astfel tinerii prin muzica, poezie si suflet, informeaza editia online a ziarului Cotidianul.

Sambata, la Geoagiu Bai, PSD a organizat cursurile Scolii de iarna a Tineretului Social Democrat, la care au participat 200 de tineri pesedisti, unul dintre acestia propunand reinfiintarea Cenaclului Flacara.

Mircea Geoana a fost de acord cu ideea, iar, Adrian Paunescu s-a ridicat in picioare si a declarat ca "l-a emotionat propunerea tanarului de la Cluj", adaugind ca a mai incercat sa reinvie spiritul Cenaclului si acum citiva ani, cu Octav Cozminca si Ilie Sirbu. Dar degeaba... Apoi, brusc, a urlat spre sala: "Folositi-ma! Sunt viu! Sunt gata! Putem incepe in doua saptamini".

Cu aceste versuri s-au incheiat cursurile Scolii de iarna a Tineretului Social Democrat de la Geoagiu Bai. Un loc practic neschimbat dupa 18 ani de democratie.

Primarul din localitate, Simion Maris, socase audienta inca de la deschiderea cursurilor, cu un discurs tipic comunist: "Fie, asadar, ca Geoagiul sa aiba de acum vocatia primenirii, antemergator pe drumul Romaniei moderne. Fie ca intalnirea dintre generatia sperantei cu cea a certitudinilor nascute pe altarul Revolutiei ca mare partid al stangii romanesti, partidul celor multi si vrednici, dar si a celor miselesc ademeniti de pretinse partide istorice sau sociale, care au facut din minciuna crez si furt narav, sa ramana una istorica si de salvare nationala".

Vedeta cursurilor a fost insa Adrian Paunescu, care a conferentiat si vineri si simbata.

"Sa regasim in noi energia contestatiei si a protestului", a spus el, anuntand totodata ca va participa "din ce in ce mai activ la batalia schimbului de idei pentru unitatea Romaniei".

Paunescu a lovit in toate directiile, dar mai ales inspre jurnalisti: "Aproape toate mijloacele de informare in masa au trecut in mainile dreptei. Practic, tot ce face rau dreapta e minimalizat, iar tot ce face stanga bun devine rau".

Si alti lideri ai PSD au pus, mai mult sau mai putin explicit, presa la zid.

Mircea Geoana, spre exemplu, a sugerat ca a devenit o obisnuinta ca la anumite emisiuni tv "se baga publicitate" cind un pesedist incepe sa-l atace pe Traian Basescu.

Numele presedintelui Romaniei a fost adesea invocat in cele doua zile ale Scolii de iarna a PSD. Mai ales de catre Mircea Geoana: "Cei ca Traian Basescu nu sunt nici de stanga, nici de dreapta. Sunt hermafroditi din punct de vedere politic. (...) Sunt ca niste bule de sapun. Se umfla, lucesc si... pac! S-au spart".

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#cenaclu, #flacara, #PSD , #Adrian Nastase