Razvan Theodorescu l-ar fi vrut pe Adrian Nastase sef la PSD

Marti, 23 Februarie 2010, ora 17:43
2617 citiri
Razvan Theodorescu l-ar fi vrut pe Adrian Nastase sef la PSD

Razvan Theodorescu, cel de-al patrulea social-democrat care a demisionat din PSD de la instalarea lui Victor Ponta in functia de presedinte al partidului, explica motivele care au stat la baza deciziei sale si care sunt planurile sale de viitor.

Fostul ministru al Culturii spune ca se va inscrie in alt partid doar daca va aparea "ceva interesant in zona stangii", insa momentan nu are cunostinte de asa ceva.

"Am gasit ca este mai igienic pentru mine sa ma retrag, in varful picioarelor. Orisicand, retragerea mea se poate explica foarte usor! De mai multa vreme eram cu conducerea PSD-ului intr-un conflict, de cand au vrut acum trei ani sau doi ani sa ma excluda pentru viziuni politice diferite. (...)

Daca voi vedea ca prin zona stangii apare ceva interesant (ma voi inscrie in alt partid, n.red.). Deocamdata n-am vazut, se vorbeste chiar despre doua proiecte...dar despre unul nu stiu mai nimic, iar celalat este foarte militar si nu ma intereseaza. Daca proiectul ma convinge, voi intra in acel partid si ca mine vor face mai multi intelectuali din zona stangii. Dar sa asteptam...", a spus Theodorescu, la Realitatea Fm.

Razvan Theodorescu a demisionat din PSD

Nu ma incalzeste ca Geoana nu mai e presedinte. Trebuia taiat in carne vie!

Fostul social-democrat a explicat ca pentru el Congresul de sambata a fost o mare dezamagire, pentru ca se astepta ca dupa cinci ani de infrangeri si scandaluri sa se faca o analiza dura, "sa se taie in carne vie".

"Am asteptat acest Congres cu convingerea ferma ca va fi ocazia in care se va face o analiza foarte dura, se va taia in carne vie. Partidul de cinci ani incoace este intr-o degringolada totala, un sac de box, infrangeri dupa infrangeri si lucrurile trebuiau analizate si sanctionate ca atare.

Ori pe mine nu ma incalzeste cu nimic faptul ca Mircea Geoana, de altfel un bun diplomat si un om de bune relatii, sigur nu un om poltic, a plecat din fruntea partidului. Important era ca acei lideri politici care au facut aceste greseli, care l-au indemnat pe Mircea Geoana, care l-au sfatuit pe Mircea Geoana, sa paraseasca scena.

Ori rezultatul acestui Congres, pentru mine, poate ma insel si atunci vina imi apartine mie, a fost un fel de 'pupat Piata Independentei': doua grupari, care evident raman opuse, isi impart conducerea partidului, oameni care au acceptat sa intre la guvernari cel putin hilare, care au accepatat sa mearga cu caciula in mana la cutare sau cutare partid numai si numai pentru a fi in carti sunt din nou la fraiele, la butoanele partidului. Ori asa ceva nu se poate", a mai spus Razvan Theodorescu.

Nastase, singurul care ar fi putut conduce PSD

Fostul ministru al Culturii spune ca singurul care ar fi putut conduce PSD era Adrian Nastase si ca Ponta, desi este "copilul politic" al lui Nastase, nu este totusi Adrian Nastase.

"De 10 ani de cand am intrat in acest partid am fost foarte legat de el si am apreciat foarte mult felul in care acest partid se prezenta pe esicherul politic romanesc atunci cand era condus de Ion Iliescu si Adrian Nastase, care raman, dupa parerea mea, singurii oameni politici importanti ai acestui partid. Si mai sunt si alti colegi, altii absolut onorabili, iar unii emergenti, cum poate este Victor Ponta, si ii doresc tot succesul", mai spune Theodorescu.

El sustine ca tot scandalul din partid, toate declaratiile cu vrajitoare, descantece si flacari violete, oricat de amuzante sunt, au facut rau partidului in fata electoratului.

"Congresul a fost mai mult o manifestare folclorica si o impacare. Acum sunt doua echipe, sensibil egale. Pentru linistea partidului este foarte bine, dar nu si pentru electorat. Eu cel putin, cand asist si la atacuri energetice, flacari, vrajitoare, descantece... ajungem intr-un folclor politic plin de amuzament, care ma poate amuza si pe mine de pe margine, dar nu si pe cei din afara.

Dupa 10 ani am asteptat, speram ca acest partid sa fie condus de singurul om care putea sa-l conduca acum - Adrian Nastase. Regret imens ca s-a retras si s-a retras din cauza atator sicane si atator imagini care se construiesc in legatura cu el. Sigur, veti adauga de indata ca tanarul Ponta este emulul lui Adrian Nastase. Da, dar nu este Adrian Nastase", a mai spus Theodorescu.

El a adaugat ca singura sansa pe care o poate avea Ponta pentru a schimba ceva este sa reuseasca sa reziste "celor care timp de cinci ani au nenorocit" PSD-ul.

"S-ar putea ca generatia lui Ponta sa salveze cate ceva daca va scapa de cutitele cele lungi care sunt manuite cu dexteritate de cei care timp de cinci ani au nenorocit partidul", a conchis Razvan Theodorescu.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Razvan Theodorescu demisie PSD, #Razvan Theodorescu inscriere partid, #Theodorescu partid stanga nou , #Adrian Nastase