AEP a decis sa nu ramburseze 3,4 milioane de lei ceruti de PSD pentru campania de la europarlamentare

Joi, 29 August 2019, ora 13:13
6287 citiri
AEP a decis sa nu ramburseze 3,4 milioane de lei ceruti de PSD pentru campania de la europarlamentare

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a decis sa nu ramburseze sumele cerute de PSD pentru campania de la alegerile europarlamentare din luna mai.

Motivul: documentele au fost semnate de fostul trezorier al partidului, Mircea Draghici, trimis in judecata de DNA pentru delapidare si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat acelea pentru care au fost acordate.

Potrivit Europa Libera, toate partidele si-au primit banii, mai putin PSD, care ceruse pentru rambursare 3,38 milioane de lei.

Social-democratii vor depune o contestatie la decizia AEP.

Amintim ca Mircea Draghici a demisionat din functia de trezorier al Partidului Social Democrat pe 5 iunie.

Initial, AEP a sustinut ca semnatura lui Mircea Draghici pe documentele depuse nu reprezinta o problema. Iata un raspuns al AEP obtinut de sursa citata in 30 iulie 2019:

"Cererea de rambursare se intocmeste si se depune de catre mandatarul financiar coordonator, documentele depuse de mandatarul financiar fiind semnate de domnul Mircea Draghici, ca reprezentant al formatiunii politice si mandatarul financiar.

Din datele detinute de AEP, conform registrului fiscal al partidelor politice, din data de 17.04.2019 pana la data de 17.07.2019, cand formatiunea politica precizata, a transmis o adresa de inaintare prin care a a instiintat Autoritatea Electorala Permanenta de modificarea functie de presedinte si a functiei de trezorier, respectiv doamna Dancila Viorica si domnul Stefan Mihu, institutia noastra nu a fost instiintata de alte modificari.

Tinand cont de prevederile articolului 28 din legea 334/2006 privind finantarea partidelor politice, conditiile de invalidare sunt cele prevazute de lege si nu de semnatura trezorierului".

Problema este insa ca Mihai Draghici a semnat o hartie, in calitate de reprezentant legal nu de trezorier, din partea PSD pe 26 iunie, in timp ce formatiunea a trimis un alt document catre AEP in care anunta ca reprezentantul legal la acea data era premierul Viorica Dancila.

Reactia PSD

Actualul trezorier al PSD, Stefan Mihu, sustine ca a fost luat prin surprindere de decizia autoritatii, insa partidul va face contestatie.

"Se pare ca pe cererea de rambursare, cel putin asa a considerat Autoritatea Electorala Permanenta, ca una din cele doua semnaturi nu era valida, respectiv cea a fostului trezorier, Mircea Draghici. Dansul, in acel moment era titular, desi isi daduse demisia verbala, pana la alegerea mea pe 3 iulie. Dansii ar fi trebuit sa mai ceara niste lamuriri suplimentare, au cerut, le-am transmis si nu au mai luat in considerare nimic.

Nu este nicio problema, probabil este doar o problema de timp, vom face contestatie, luni se depune si rezolvam problema. Daca era o problema ca se gaseau niste documente justificative care nu erau conform legii, era altceva, dar pentru acea semnatura, din contra, a mai fost o semnatura in plus. Asta e.

E normal ca domnul Draghici sa isi exercite functia pana cand am fost ales eu, pe 3 iulie, ca nu era sa ramana vid in acea perioada", a declarat trezorierul PSD pentru sursa citata.

Citeste si:
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 18 septembrie, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali care vor fi prezenţi la congresul din...
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Sursa: Ziare.com