Asociatia Victimelor Mineriadelor picheteaza sediul PSD

Marti, 20 Mai 2008, ora 14:47
1326 citiri
Asociatia Victimelor Mineriadelor picheteaza sediul PSD

La 18 ani de la primele alegeri democratice din Romania, sediul PSD a fost pichetat de aproximativ douazeci de membri ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor din 1990-1991, informeaza NewsIn.

La aceasta actiune au participat si doi voluntari exotici, un cetatean de culoare si un cubanez.

Desi liderul asociatiei, Viorel Ene, miza pe participarea a cel putin 40 de protestatari, doar vreo 20 de persoane s-au adunat in fata sediului central al PSD, atractia grupului fiind doi "voluntari care fac practica la locul de munca", un afro-american si un cubanez.

Pe ritmul deja popularei melodii "Romania, trezeste-te!", a trupei Morometii, piesa folosita si de PD in campania electorala din 2004, victimele mineriadelor din 1990 au cerut arestarea "infractorului Ion Iliescu".

"Suntem foarte nemultumiti ca suntem iar in prag de alegeri si Iliescu vine si ne da sfaturi, povete, distorsioneaza adevarul despre ce s-a intamplat in '90, ce bine si frumos a fost. Noi dorim sa le spunem tinerilor ca nu a fost asa, au fost violente mari", a prezentat liderul Asociatiei Victimelor Mineriadelor scopul actiunii de protest.

Viorel Ene a mai spus ca, desi multi dintre membrii asociatiei sunt liberali, il critica pe "tradatorul" Radu Campeanu, spunand ca "este pacat ca acel PNL care a avut sediul devastat ca si celelalte partide este acum de partea acestui infractor Ion Iliescu".

De altfel, protestatarii au pichetat, potrivit declaratiilor lui Ene, si sediul PNL Bucuresti, in urma cu cateva zile.

"Avem si voluntari care, in ghilimele, fac practica la locul de munca. Le-am explicat despre ce e vorba si sunt alaturi de noi", a explicat Ene prezenta celor doi straini in mijlocul protestatarilor, si a adaugat ca numarul celor care picheteaza in fata PSD se datoreaza faptului ca majoritatea sunt la munca.

Liderul PSD Mircea Geoana, prezent la sediul central al partidului pentru o intalnire cu presedintele asociatiei investitorilor italieni din Romania a catalogat actiunea de protest a asociatiei drept o actiune de tip electoral, spunand ca probabil "este vorba de mana perfida a adversarului politic".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#PSD, #protest, #sediu, #picheta, #mineriada , #alegeri