Ziare.com

Biroul Electoral al Sectorului 1 demonteaza teoriile PSD de fraudare a votului: "Intreaga prezentare este denaturata in scopul inducerii in eroare a publicului"

de Laurentiu Sirbu
Joi, 01 Octombrie 2020, ora 14:15

   

Biroul Electoral al Sectorului 1 demonteaza teoriile PSD de fraudare a votului: "Intreaga prezentare este denaturata in scopul inducerii in eroare a publicului"
Biroul Electoral pentru Sectorul 1 precizeaza ca imaginile difuzate de catre Antena 3 miercuri seara, pe baza carora liderii PSD au acuzat o frauda electorala si anularea alegerilor, nu reprezinta nicio activitate ilicita, ci doar activitatea de validare a sectiilor de votare si ca unul din cei prezenti in imagini este presedintele Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1.

Potrivit sursei citate, activitatile desfasurate in interiorul incaperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care continea lista cu semnaturile votantilor, sac care a fost inmanat presedintelui sectiei de votare.

"Ulterior, semnaturile de pe listele electorale au fost numarate din nou de catre presedintele sectiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, pentru a verifica daca acestea coincid cu semnaturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votarii, conform dispozitiilor art. 6 din hotararea nr. 98 din 15 septembrie 2020 a Biroului Electoral Central."

Renumararea voturilor valabil exprimate a avut loc exclusiv in interiorul acelei incaperi, in prezenta presedintelui sectiei de votare si a cel putin unui membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1.

"In unele cazuri, presedintele a fost insotit de membri ai sectiei de votare respective. In niciun caz, saci continand buletine de vot nu au parasit incaperea," explica BES 1.

Sursa citata mai precizeaza ca persoanele ce apar in poza diseminata in spatiul public, fac parte din personalul tehnic auxiliar ce se ocupa de evidenta sectiilor de votare care au fost finalizate

Precizarile BES:

"Avand in vedere informatiile si imaginile aparute in spatiul public, prin care se induce ideea ca membri ai Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector1 ar fi facilitat sustragerea din incaperea securizata a unor saci cu voturi, intreaga prezentare in spatiul public incepand cu seara zilei de 30 septembrie 2020 fiind denaturata in scopul inducerii in eroare a publicului, va aducem la cunostinta urmatoarele:

Cu titlu preliminar facem precizarea ca toti membrii Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 si-au desfasurat activitatea in mod continuu, incepand cu data de 27 septembrie 2020, ora 06.00 si pana la data de 29 septembrie 2020, in jurul orei 03.00. Activitatea a fost reluata la data de 29 septembrie 2020, in jurul orei 09.30 si s-a finalizat la data de 30 septembrie 2020, in jurul orei 01.30.

In perioada dintre 29 septembrie 2020, ora 03.00 si 30 septembrie 2020, ora 09.30, in care sediul Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 a fost inchis, acesta a fost pazit de catre o persoana din cadrul Jandarmeriei. Mai mult, pentru a evita orice suspiciune, impreuna cu jandarmul au stat atat membrul Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 din partea PSD, cat si doi candidati din cadrul USR.

Accesul in incaperea in care sunt depozitate materialele electorale se face doar la cererea presedintelui sau a loctiitorului Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, jandarmul intocmind de fiecare data un proces-verbal de predare-primire a incaperii.

In imaginile prezentate publicului, imagini filmate in noaptea de 28/29 septembrie 2020,apare presedintele Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 care, impreuna cu presedintele sectiei de votare, au intrat in camera pentru a ridica sacul care contine semnaturile votantilor. Alaturi de acestia se aflau si reprezentanti USR-PLUS, care in conformitate cu dispozitiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat sa participe la procedura, cerere admisa de catre presedintetocmai pentru a se asigura transparenta procesului electoral.

Activitatile desfasurate in interiorul incaperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care continea lista cu semnaturile votantilor, sac care a fost inmanat presedintelui sectiei de votare. Ulterior, semnaturile de pe listele electorale au fost numarate din nou de catre presedintele sectiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, pentru a verifica daca acestea coincid cu semnaturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votarii, conform dispozitiilor art. 6 din hotararea nr. 98 din 15.09.2020 a Biroului Electoral Central.

Persoana care apare in imagini cautand printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 si lucreaza in cadrul Primariei Sector 1, fiind desemnata in aceasta calitate in conformitate cu dispozitiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015.

Facem precizarea ca la sectiile de votare unde au fost constatate probleme, s-a procedat fie la renumararea buletinelor de vot, fie la renumararea semnaturilor alegatorilor sau a buletinelor de vot anulate, pentru a se verifica daca datele consemnate in procesul-verbal reflecta realitatea, in conformitate cu prevederile hotararii nr. 98 din 15.09.2020 a Biroului Electoral Central.

Persoana care apare in alt cadru al filmarii, intr-un colt al incaperii si asaza un sac, este un membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, iar acel sac contine procesele-verbale ale unei sectii de votare. Procesele-verbale de la toate sectiile de votare la care au fost probleme, in sensul ca nu se reusea inchiderea cheilor, au fost depozitate in acel colt, presedintii sectiilor de votare fiind sunati ulterior, pentru a se prezenta la sediul Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 in vederea rezolvarii problemelor si validarii rezultatelor sectiei.

Renumararea voturilor valabil exprimate a avut loc exclusiv in interiorul acelei incaperi, in prezenta presedintelui sectiei de votare si a cel putin unui membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1. In unele cazuri, presedintele a fost insotit de membri ai sectiei de votare respective. In niciun caz, saci continand buletine de vot nu au parasit incaperea.

Mai mult, urmare a prezentei unui numar ridicat de presedinti ai sectiilor de votare, candidati si observatori in incinta Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, prin adresele din data de 29 septembrie 2020, presedintele Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 a solicitat Jandarmeriei suplimentarea nr posturilor de paza amplasate in proximitatea salii unde erau depozitate buletinele de vot, listele si rechizitele.

Referitor la prezenta dlui Dan Barna in incinta sediului Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, precizam ca acesta s-a prezentat in noaptea de 28/29 septembrie 2020 pentru a solicita informatii cu privire la stadiul verificarii proceselor-verbale de consemnare a rezultatelor alegerilor, posibilitate pe care o avea orice persoana, intrucat in acea incapere se afla si registratura Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1.

Mai mult, persoanele ce apar in poza diseminata in spatiul public, fac parte din personalul tehnic auxiliar ce se ocupa de evidenta sectiilor de votare care au fost finalizate", a transmis Biroul Electoral al Sectorului 1.

Doua dosare penale deschise

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 anunta ca s-au autosesizat si au deschis, joi, un dosar penal, in care se fac cercetari in rem, ca urmare a aparitiei imaginilor in care persoane despre care se afirma ca ar fi membri ai USR PLUS umbla la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Un alt dosar privind falsificare a documentelor si evidentelor electorale a fost deschis luni, ca urmare a unui apel la 112.

Potrivit unui comunicat dat publicitati de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, procurorii acestei unitati au deschis, in urma scrutinului din 27 septembrie, doua dosare penale privind infractiuni legate de procesul electoral.

Primul dosar a fost inregistrat luni, 28 septembrie, in urma unui apel la 112 prin care se reclama infractiunea de falsificare a documentelor si evidentelor electorale.

"Cel de-al doilea dosar penal a fost inregistrat la data de 1.10.2020, in baza sesizarii din oficiu a organelor de cercetare penala, ca urmare a aparitiei in spatiu public a unor inregistrari video si are ca obiect tentativa la infractiunea de falsificare a documentelor si evidentelor electorale, prevazuta de art. 32 rap. la art 391 din Codul Penal", precizeaza procurorii Parchetului Judecatoriei Sector 1.

In ambele dosare se fac cercetari in rem, acestea fiind la momentul administrarii probatoriului. Procurorii anunta ca acest lucru se face "cu maxima celeritate" de catre politistii Sectorului 1, sub supravegherea procurorilor.

Politia si procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 fac verificari dupa difuzarea unor imagini in care persoane despre care se afirma ca ar fi membri ai USR PLUS umbla la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Jandarmeria a transmis ca voturile se afla intr-o zona restrictionata, pazita si nimeni nu a avut acces. Politia va ridica imaginile pentru verificari.

Jandarmeria a transmis printr-un comunicat de presa ca "incaperea in care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilata la cererea presedintelui biroului electoral":

"In legatura cu imaginile aparute in spatiul public care prezinta o activitate desfasurata in data de 29 septembrie a.c. in incinta Biroului Electoral al Sectorului 1, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari: Incaperea in care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilata la cererea presedintelui biroului electoral, jandarmul intocmind, de fiecare data, in acest sens un proces-verbal de predare-primire a incaperii respective. Precizam faptul ca accesul in incaperea respectiva este permis doar cu acordul presedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luata in protectie dupa sigilare. Activitatile desfasurate in interiorul incaperii nu intra in competenta institutiei noastre atata timp cat persoanele autorizate desfasoara activitati legate de procesul electoral".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9182 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
41 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Traiasca manipularea mafiei psd-iste isterizate de pierderea

alegerilor in cele mai multe situatii (prea putine dupa parerea mea!)! Mafiotii astia psd-isti dovedesc inca o data ca nu stiu decat doua lucruri: da fure banii nostri si sa minta cu nerusinare...

 

* * *

- ce mizerie psdista !😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫

 

30 de ani au fost alegeri corecte in RO, pana sa vina USR-istii

Ce spun eu: din 1945 incoace au fost alegeri corecte in RO. Ba, daca stau sa ma gandesc, inca din 1 februarie 1938 au fost doar alegri corecte in RO. Au venit useristii sa ne strice democratia.

 

:)))))))

Tu crezi ca pesedeii si sputnikistii pricep ceva din ce ai scris?

Vin rușii!

Nu fiți rai! Băieții au salvat sacii cu voturi de la o soarta crunta! Așa sunt salvatorii, nu pot sta deoparte cand vad ca niște voturi vor fi distruse. Așa, voturile alea au acum o noua viată... Salvează si tu un sac cu voturi! Fii european!

La mine in sectie (sect 3) s-a furat mult.

In frunte cu vicepresedintele , personalul STS, delegati PSD, ALDE, etc.
Tudorache si Firea
STIAU
cine va vota cu ei, cine sunt "votantii" aia, stiau cine sunt presedintii care trebuiau sa le faca jocurile, etc.
La mine la sectie , preesedintele a refuzat sa vina !

Mi-e scarba de psdisti ăștia ! Cei care i-au votat

prin coclaurile Moldovei și Olteniei nu știu cat rau au făcut Romaniei. Dar oricum sunt și acolo semne ca lumea a inceput sa se trezească. Tenorii psd din teritoriu au iesitcu majoritați minuscule nu cu 60% cum erau obișnuiți.

CNA trebuie să sanctioneze minciunile anteniste

CNA trebuie să sanctioneze minciunile anteniste, pentru că reduc increderea poporului in democratie.

Nu o va face

Antenistii, retevistii si majoritatea ceneaistilor se trag din aceeasi radacina si au supt aceeasi seva rosie.

Asa ceva ! Sa fii surprins,cu paul in coor si

ratza in gura si sa te vaieti,de foame ! Numai la mutantii de la usr este posibil . La puscarie baaaa,sa va sature aia ,de carnati.

Așa ceva ...

Cine a asigurat-o pe Clocotilde ca acea camera nu functioneaza???
Ghinion!
P.S. Cum se spune la puscarie in franceza?

Așa ceva ...

"Poartă mască atunci cand cauți in sacii cu voturi! Masca te poate salva! O campanie inițiată de hoții deontologi!"

Cred ca v-ati uitat in oglinda, domnule Daniel Tudorache,

cand ati spus ca "Hotul striga 'Hotii!' "

V-ati gasit nanasul cu o persoana combatanta precum Clotilde Armand.

PSD-ul a incercat mereu sa-si aserveasca tot ce misca in tara asta, tocmai pentru ca matrapazlacurilor voastre sa nu li se opuna rezistenta.

Trebuie sa existe consecinte pentru aceasta

dezinformare. Imposibil sa nu existe un articol de cod penal ca sa incrimineze, transmiterea cu buna stiinta, a unor informatii false. Gadea nu poate sta o viata intreaga cu fata in hazna, sa manance kko cu frisca si sa ramana pana la sfarsit sanatos.

Stiti ce e Latrina3?

e acel WC public pe care romanii se aseaza pe vine si se usureaza...

Latrina3 - o adunatura de securisti si mafioti sclavi ai ciumei rosii.

USR#REZIST

 

latrina 3 v-a luat banii,din aia 4 melearde,daruite de catre

Sica,v-a urcat in slavi si acuma,va tranteste,in hacat ! alegerile,la Bucuresti,se vor repeta ! mucusor a avut 450 de voturi pe care le-ati plimbat pe la toate sectiile,la numarat,de mai multe ori !....ca sa nu mai zicem,de Matilda,care a procedat idem !

latrina 3 a devenit haznaua 3!

S-au intrecut pe ei ...

Scenariu:

Astăzi, dacă Clotilde Armand ar fi fost candidatul PSD, ar fi ieșit cu cătușe de la DNA, inconjurată de reporteri:
-Doamna Clotilde, vă regretați fapta?
-Doamna Armand, ați fraudat sau nu alegerile?
-Doamna Clotilde Armand, o să mai candidați și peste 4 ani, după ce ieșiți din pușcărie ?
-Doamna Armand, sunteți agent al serviciilor franceze?
-Ce mesaj aveți pentru cetățenii sectorului 1?

 

sigur nu

te-ai balbait si ai confundat armand cu tudorash?
ca intrebarile sunt de altfel corecte

Ai vise cu catuse, bag seama

Cand a fost luat ultima oara un PSD-ist cu catuse la maini pentru ca a fraudat alegerile? Exact. Nu s-a intamplat niciodata, desi stie toata lumea cum merge votarea de 30 de ani de zile in fiefurile psd-iste. Pana si Dragnea a fost condamnat cu suspendare, dupa un proces care a durat 4 ani.

Daca statul roman si-ar fi facut treaba cum trebuie de la bun inceput, nu ati fi avut atat incredere oarba ca nimeni nu va prinde. Si atata tupeu dupa, uite-te bine la Tudorache.

Da, Tudorache care organizase un sediu de campanie PSD in aceiasi cladire cu biroul electoral, sediu in care au fost prinsi lucrand 8 oameni a doua zi dupa alegeri. Sediu in care erau o tona de procese verbale in alb, necompletate. Ce cautau acolo? Tudorache care acuza acum fraude electorale din partea USRPlus.

Asta inseamna sa ai tupeu.

Ha ha, mai ai o gura de aer si inchide haznaua 3 ca

indobitoceste!!! Pana si jandarmeria infirma acuzele latrinei a 3 si-a lui firuca si tudorache. E posibil haznaua sa palteasca in curand o groaza de bani pt fals si tudorache oricum baga puscarie dupa o atiune gandita ca-n filmele cu mafioti celebrii..ediul psd cu un etaj mai sus de BEC..ha ha ,ma da orbiti sunteti voia stia ce nu ganditi!!! firuca e terminata pt ca vor iesi afacerile necurate la iveala si chiar in curand implicarea ei in 10 August si gasca psdsita!!! Langa dragena ajunge pitecantroapa !!! psd va scade la parlamentare la jumate si noi din diaspora ne mobilizam din nou sa le dam inca un sut unde ii daore mai ..rau !!!!alles gute

Pixelul albastru!

Normal că vă dezvinovățiți, altfel vă paște pușcăria !
Jos Gorbaciov !

 

Nu ne vindem tara !

o dam gratis

@copchilu' 14:38

- in cazu' tau , rusilor ! 😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫

tudorache si firea cea isterica, plus alti primari mafioti

psd-isti vor intra la puscarie pentru cat au furat la primarii pentru tot neamul lor de infractori psd-isti!

Adica toate acuzele de la Antena3 erau doar niste minciuni?

Nu mi-as fi inchipuit niciodata, zau asa, aia nu mint niciodata!

P.S. Ce dragut au evitat sa dea nume cei de la biroul electoral, ca sa nu poate totusi sa fie acuzati de ceva legat de protectia datelor personale. Dar o copita tot i-au aplicat lui Tudorache: "Persoana care apare in imagini cautand printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 si lucreaza in cadrul Primariei Sector 1"

Asta era "usr-istul" care fura sacii cu voturi, soferul personal al lui Tudorache, bagat pe gatul biroului electoral ca "personal tehnic"

 

in 2016...Trump dupa ce a fost ales a fost intrebat ....

....ce recomanda Romaniei?!!!persoana care a intrebat reprezentanta clara a unei anumite parti politice , spera, la un discurs despre 'accentuarea luptei anticoruptie'....deci, Trump a raspuns sec ca doreste alegeri libere si corecte in Romania...in 2016..... ?!!!!....deci serviciile secrete l-au informat pe Trump despre ce kk exista in tara banana-joe-'cel mai fidel aliat'...

 

Ha,ha,ha!

Bai flacau.E clar ca Trump este de vina.Mergi repede si ..denunta-l.

...eu ca cetatean nu o sa inteleg niciodata.....

....ce fel de tara este aceea in care presedintele sectiei de votare se duce cu saci de vot si procesele verbale cu masina proprie,singur,aiurea catre biroul electoral si ajuns acolo, asteapta ore intregi, ca cineva sa-i preia voturile si procesele verbale..?!!!!....raspuns posibil:o tara condusa de ***...

 

Mama ei de lege !

Ca sa prezinti proba in dosar o filamre nu ai voie pentruu ca nu e facuta de organul de cercetare.Dar intreb si eu ca omu, Antena 3 face parte din organul de ancheta ? Cum de s-a si dechis dosar, dar pentru imaginile cu romanii ucisi si gazati la "10 August" de ce nu se deschide dosar penal ?

 

ce mi-a atras atentia la A3.?!.....

...un fapt ignorat de toti....s-a luat interviu in direct unui presedinte de sectie de votare si acesta a zis clar ca nu avea cu ce sigila SACII cu voturi si nici dosarrele-plicurile cu procese verbale si listele de semnaturi....?!!!!....deci sintem in 2020,cu tehnologii 5G,GPS si alte rahaturi...siii nu avem cu cu ce sigila ....?!!!!!....ce fel de tara este asta?!!!...

 

Ce ti-a atras atentia la latrina 3 unde te uiti cu pofta?

"Intreaga prezentare este denaturata in scopul inducerii in eroare a publicului" declara Biroul Electoral al Sectorului 1! Manipulate tipic psd-ista facuta de infractorii mafioti psd-isti si slugile lor de la latrina 3; pardon, haznaua 3...

psdistii vad dar nu inteleg...ha ha

ei inca cred ca mos Craciun e comunist !!!

Liderii PSD condusi din afara vor sa ne desfiinteze ca stat!

Acesti indivizi certati cu Legea vor sa ni se intample cum s-a intamplat cu fosta Yugoslavie si fosta Cehoslovavie.Treziti-va romani si nu va mai lasati amagiti de promisiunile desarte pe care ni le fac acesti tradatori.Ei vor sa mareasca salariile si pensiile fara sa fie bani in Buget, adica vor sa ne falimenteze. Shalom

 

deci s-a prezentat un caz de presedinte de sectie de votare care...

...avea practic sacii cu voturi NEsigilati,dosarele-plicurile cu procesele verbale neconfirmate-'neridicate' de sistem informatic,si aceastea NEsigilate,Listele cu semnaturile votantilor Nesigilate...reprezentanta care s-a dus cu masina proprie ,pe un traseu aiurea, la Biroul Electoral unde a asteptat sa predea ...si datorita intirzierii si oboselii au fost trimisi acasa cu tot cu saci de voturi Nesigilate si dosare NEsigilate...sa se odihneasca si sa revina fiecare 'cind termina de 'odihnit''....???!!!!!...nu mai ai cuvinte in fata unei asemenea cretinati...

 

Mda!Probabil ca suferi de ..skeeter syndrome

Parca a fost acolo si o "fiinta"din PSD.N-a vazut si auzit nimic.Si ca sa cunosti un pic.Asumind ca Acel Tudorache avea dreptul la renumararea voturilor sau o noua votare,se creia un precedent.De ce sa nu se renumere la Caransebes unde este o diferenta de 1 vot,sau in alte localitati si sectoare?
Si mai este ceva.Unii din PSD au votat cu "viitorul condamnat" Piedone si altii la Deveselu cu..mortu.
Puteti sa organizati toti o renumarare a voturilor, desigur in afara de ..concurs=a legislatiei= si pe banii vostri.
Smecherii din Deveselu sa-si angajeze un medium care sa vorbeasca cu..mortul,sau mai simplu sa merga 4 ani la Slatina-oras de resedinta-pentru orice semnatura .Poporul roman n-are de ce sa plateasca un nou vot,pentru niste subumani olteni.

E simplu : in orice tara din vest sau nordul Americii , antena 3 ar

trebui sa plateasca o suma imensa, licenta ar putea fi retrasa iar firea si tudorache dati in judecata!!! Sper ca oricum tudorache cu gasca sa faca psucarie iar firuca conform matrapazlacurilor facute va ajunge si ea acolo..adica din pseudo -presedinte ..ar vrea psdsieii sa iasa la inaintare cu mahalagioaica ,va ajunge langa dragnea !!! 10 August se va judeca numai dupa parlaemntare si cand sparlamentul va deveni Parlament si legile justitiei aliniate la CE nu la cheremul hotilor si penalilor din psd ..inclusiv ccr !!!

 

Cata pasiune...

Ai zice ca se discuta despre inceperea unui razboi ,nu despre trimiterea acasa a unor incompetenti...
De fapt baloane maronii,rostogolitori si analfabete vor sa le arate noilor stapani ce combativi sunt ei,cum ar putea pupa dosurile usecuriste.Grija mare sa nu va taiati,astia-s cam aschilopati de stat in hopozitie...

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor