Catalin Bologa, la Tv Ziare.com: Sa terminam cu teroarea portocalie

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 14:16
3646 citiri
Catalin Bologa, la Tv Ziare.com: Sa terminam cu teroarea portocalie
Foto : puterea.ro

Vicepresedintele Partidului Conservator din Romania, Catalin Bologa, a declarat ca Opozitia PSD-PC-PNL depune toate eforturile pentru a scapa in aceasta toamna de "teroarea portocalie", reprezentata de PD-L si de presedintele Traian Basescu.

Vicepresedintele PC crede ca "putem vorbi de alegeri anticipate in acest an, iar dupa caderea Guvernului Traian Basescu va face in asa fel incat sa ne faca sa-l suspendam", intr-o discutie live la TV Ziare.com.

Printre altele, Bologa l-a acuzat pe Traian Basescu ca se amesteca in Justitie pe "canale impersonale", pe primul ministru Emil Boc de faptul ca a dat cele multe ordonante neconstitutionale si PD-L si pe oamenii puterii ca se implica in deciziile judecatoresti.

"Basescu a stiut sa manipuleze, sa bea in fata televizorului si sa-si povesteasca public viata plina de condimente. Daca asta a placut unei parti a electoratului care vrea paine si circ, acum am ramas numai cu circul.

Uitati-va pe strada, intrebati-va parintii si vecinii si veti vedea ca se vede cu ochii deschisi ce se intampla", a mai declarat reprezentantul Opozitiei in cadrul aceleiasi discutii online cu cititorii la TV ziare.com.

Una dintre acuzele conservatorului s-a indreptat spre UDMR, care in opinia sa "baga sula in coaste PD-L si adopta politica micului si marelui santaj" pentru adoptarea noii legi a Educatiei, care aduce mai multe drepturi pentru etnicii maghiari. "Acest lucru e un pas spe obtinerea autonomiei teritoriale in Harghita, Covasna si sudul Muresului pentru minoritatea maghiara", spune el.

Program de guvernare pentru Opozitie

Bologa a indicat faptul ca PC doreste sa participe la formarea viitorului guvern rezultat dupa caderea puterii conduse de PD-L, dar numai daca ii vor fi acceptate acele principii la care nu poate renunta. Rolul conservatorilor ar fi acela de "liant" intre PSD si PNL, datorita faptului ca PC conlucreaza bine cu ambele partide.

Intrebat pe cine ar prefera drept premier dintre Victor Ponta si pe Crin Antonescu, vicepresedintele PC a evitat raspunul si a pus accentul pe faptul ca la ora actuala Opozitia trebuie sa se gandeasca la un program de guvernare si la substanta acestuia, nu la persoane.

"Acum urmarim prioritatile Opozitiei, nu ne gandim la o bipolarizare. Suntem trei partide, vom lucra impreuna", a spus Catalin Bologa la TV Ziare.com.

In ciuda acestui lucru si a aliantei politice pe care o are cu PSD, Partidul Conservator va avea in mod sigur liste proprii la alegerile locale din 2012 si incearca acelasi lucru si pentru alegerile parlamentare din acelasi an, daca acestea e vor desfasura la termen.

Intrebat daca faptul ca liderul partidului sau e un personaj controversat precum Dan Voiculescu, Bologa a negat ca acesta ar conduce PC , pretinzand ca acesta se concentreaza pe activitatea de la Senat, iar conservatorii sunt condusi de presedintele partidului, Daniel Constantin.

Propunerile PC

Reprezentantul Partidului Conservator a prezentat cateva propunerile formatiunii din care face parte si a prezentat cele cinci domenii pe care ei le prezinta prioritare. In ordinea importantei, acestea sunt IMM-urile, Agricultura, Mediul si Energia, Codul Fiscal si Sanatatea.

In direct la TV Ziare.com, Bologa a vorbit despre faptul ca PC vrea TVA diferentiat, adica O% la medicamente, 5% pentru alimentele de baza si 30% pentru produsele de lux, ca impozitarea imobilelor ar trebui sa fi diferentiata in functie de zona in care se gasesc si ca immpozitarea ar trebui sa fie una fixa, undeva intre 12 si 23%. In plus, ar trebui eliminata "capusarea sectorului energetic de catre clientela PD-L".

Restructurarea Guvernului a fost inca una din temele de discutie, Bologa fiind de parere ca trebuie facuta in primul rand pentru acele organisme insarcinate cu absorbtia fondurilor comunitare.

Totodata, PD-L a fost acuzat ca acum adopta propunerile partidului sau, dupa ce inainte le respinsesera. "Au fost propuneri ale PC care nu au gasit impact si care acum sunt preluate, pentru ca PD-L si-a dat seama ca ceea ce gandesc dansii nu e adevarul absolut", a spus Bologa pentru TV Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alegeri anticipate, #alianta PSD PC, #motiune de cenzura Guvern , #alegeri