Coalitia neputintei, PNL-PSD-PRM-PC (Opinii)

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 23:58
4226 citiri
Coalitia neputintei, PNL-PSD-PRM-PC (Opinii)
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Coalitia impotriva naturii, PNL-PSD-PRM-PC, cu rolul de a inlatura de la putere Guvernul Boc, nu face decat sa intareasca PD-L.

In mintea romanilor, o coagulare a partidelor politice se dovedeste a nu fi privita cu incredere, iar "caderea libera" a PD-L nu este decat in mintea liderilor politici, Ponta si Antonescu.

Cel mai clar exemplu vine chiar din teritoriu, din comuna hunedoreana Baru Mare, unde duminica au avut loc alegeri pentru functia de primar.

Coalitia PNL-PC-PSD-PRM a inregistrat un esec zdrobitor, fiind invinsa detasat, din primul tur, la aproape 10 procente, de candidatul PD-L. Si asta in conditiile in care candidatul coalitiei s-a bucurat de sustinerea masiva a presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara, Ioan Mircea Molot (PNL) si a celor doi vicepresedinti Costel Avram (PRM) si Ioan Rus (PSD).

In tot acest timp, in jurul candidatului PD-L s-a declansat un adevarat scandal generat de folosirea copiilor in campania electorala.

Rezultatul de la Baru Mare nu face altceva decat sa confirme faptul ca in teritoriu situatia este cu totul alta decat cea prezentata la televizor de liderii Opozitiei si de unii analisti politici.

Alegerile de la Baru Mare din Hunedoara ar trebui sa traga un semnal de alarma pentru actuala coalitie, care, pana la alegerile din 2012, va mai pierde cu siguranta din energie, astfel ca la momentul de fata este prematur sa se contureze o configuratie politica.

Si asta in ciuda presiunilor pe care le fac finantatorii acestor partide, care au ajuns la capatul rabdarii deoarece contractele banoase nu se mai lipesc de ei, motiv pentru care si-au facut un tel in a inlatura cu orice pret Guvernul Boc.

Practic, acesta ar fi si adevaratul motiv al virulentei limbajului politic de la jumatatea mandatului, dar si al tovarasiei politice intre vechii dusmani PSD-PRM-PNL, care ar face orice pentru a ajunge la putere.

Numai ca liderii "monstruasei coalitii" nu i-au luat in calcul tocmai pe romanii, care pot sa transforme coalitia intr-una a neputintei, asa cum de altfel s-a intamplat deja la Baru Mare.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#coalitia PSD PNL PRM PC , #alegeri
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
spre fericirea lor nu se prind anumite posturi tv pe acolo , deci nu pot fi influentati negativ