Ziare.com

Biroul Electoral al Sectorului 1 demonteaza teoriile PSD de fraudare a votului: "Intreaga prezentare este denaturata in scopul inducerii in eroare a publicului"

de Laurentiu Sirbu
Joi, 01 Octombrie 2020, ora 14:15

   

Biroul Electoral al Sectorului 1 demonteaza teoriile PSD de fraudare a votului: "Intreaga prezentare este denaturata in scopul inducerii in eroare a publicului"
Biroul Electoral pentru Sectorul 1 precizeaza ca imaginile difuzate de catre Antena 3 miercuri seara, pe baza carora liderii PSD au acuzat o frauda electorala si anularea alegerilor, nu reprezinta nicio activitate ilicita, ci doar activitatea de validare a sectiilor de votare si ca unul din cei prezenti in imagini este presedintele Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1.

Potrivit sursei citate, activitatile desfasurate in interiorul incaperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care continea lista cu semnaturile votantilor, sac care a fost inmanat presedintelui sectiei de votare.

"Ulterior, semnaturile de pe listele electorale au fost numarate din nou de catre presedintele sectiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, pentru a verifica daca acestea coincid cu semnaturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votarii, conform dispozitiilor art. 6 din hotararea nr. 98 din 15 septembrie 2020 a Biroului Electoral Central."

Renumararea voturilor valabil exprimate a avut loc exclusiv in interiorul acelei incaperi, in prezenta presedintelui sectiei de votare si a cel putin unui membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1.

"In unele cazuri, presedintele a fost insotit de membri ai sectiei de votare respective. In niciun caz, saci continand buletine de vot nu au parasit incaperea," explica BES 1.

Sursa citata mai precizeaza ca persoanele ce apar in poza diseminata in spatiul public, fac parte din personalul tehnic auxiliar ce se ocupa de evidenta sectiilor de votare care au fost finalizate

Precizarile BES:

"Avand in vedere informatiile si imaginile aparute in spatiul public, prin care se induce ideea ca membri ai Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector1 ar fi facilitat sustragerea din incaperea securizata a unor saci cu voturi, intreaga prezentare in spatiul public incepand cu seara zilei de 30 septembrie 2020 fiind denaturata in scopul inducerii in eroare a publicului, va aducem la cunostinta urmatoarele:

Cu titlu preliminar facem precizarea ca toti membrii Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 si-au desfasurat activitatea in mod continuu, incepand cu data de 27 septembrie 2020, ora 06.00 si pana la data de 29 septembrie 2020, in jurul orei 03.00. Activitatea a fost reluata la data de 29 septembrie 2020, in jurul orei 09.30 si s-a finalizat la data de 30 septembrie 2020, in jurul orei 01.30.

In perioada dintre 29 septembrie 2020, ora 03.00 si 30 septembrie 2020, ora 09.30, in care sediul Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 a fost inchis, acesta a fost pazit de catre o persoana din cadrul Jandarmeriei. Mai mult, pentru a evita orice suspiciune, impreuna cu jandarmul au stat atat membrul Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 din partea PSD, cat si doi candidati din cadrul USR.

Accesul in incaperea in care sunt depozitate materialele electorale se face doar la cererea presedintelui sau a loctiitorului Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, jandarmul intocmind de fiecare data un proces-verbal de predare-primire a incaperii.

In imaginile prezentate publicului, imagini filmate in noaptea de 28/29 septembrie 2020,apare presedintele Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 care, impreuna cu presedintele sectiei de votare, au intrat in camera pentru a ridica sacul care contine semnaturile votantilor. Alaturi de acestia se aflau si reprezentanti USR-PLUS, care in conformitate cu dispozitiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat sa participe la procedura, cerere admisa de catre presedintetocmai pentru a se asigura transparenta procesului electoral.

Activitatile desfasurate in interiorul incaperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care continea lista cu semnaturile votantilor, sac care a fost inmanat presedintelui sectiei de votare. Ulterior, semnaturile de pe listele electorale au fost numarate din nou de catre presedintele sectiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, pentru a verifica daca acestea coincid cu semnaturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votarii, conform dispozitiilor art. 6 din hotararea nr. 98 din 15.09.2020 a Biroului Electoral Central.

Persoana care apare in imagini cautand printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 si lucreaza in cadrul Primariei Sector 1, fiind desemnata in aceasta calitate in conformitate cu dispozitiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015.

Facem precizarea ca la sectiile de votare unde au fost constatate probleme, s-a procedat fie la renumararea buletinelor de vot, fie la renumararea semnaturilor alegatorilor sau a buletinelor de vot anulate, pentru a se verifica daca datele consemnate in procesul-verbal reflecta realitatea, in conformitate cu prevederile hotararii nr. 98 din 15.09.2020 a Biroului Electoral Central.

Persoana care apare in alt cadru al filmarii, intr-un colt al incaperii si asaza un sac, este un membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, iar acel sac contine procesele-verbale ale unei sectii de votare. Procesele-verbale de la toate sectiile de votare la care au fost probleme, in sensul ca nu se reusea inchiderea cheilor, au fost depozitate in acel colt, presedintii sectiilor de votare fiind sunati ulterior, pentru a se prezenta la sediul Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 in vederea rezolvarii problemelor si validarii rezultatelor sectiei.

Renumararea voturilor valabil exprimate a avut loc exclusiv in interiorul acelei incaperi, in prezenta presedintelui sectiei de votare si a cel putin unui membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1. In unele cazuri, presedintele a fost insotit de membri ai sectiei de votare respective. In niciun caz, saci continand buletine de vot nu au parasit incaperea.

Mai mult, urmare a prezentei unui numar ridicat de presedinti ai sectiilor de votare, candidati si observatori in incinta Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, prin adresele din data de 29 septembrie 2020, presedintele Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 a solicitat Jandarmeriei suplimentarea nr posturilor de paza amplasate in proximitatea salii unde erau depozitate buletinele de vot, listele si rechizitele.

Referitor la prezenta dlui Dan Barna in incinta sediului Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, precizam ca acesta s-a prezentat in noaptea de 28/29 septembrie 2020 pentru a solicita informatii cu privire la stadiul verificarii proceselor-verbale de consemnare a rezultatelor alegerilor, posibilitate pe care o avea orice persoana, intrucat in acea incapere se afla si registratura Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1.

Mai mult, persoanele ce apar in poza diseminata in spatiul public, fac parte din personalul tehnic auxiliar ce se ocupa de evidenta sectiilor de votare care au fost finalizate", a transmis Biroul Electoral al Sectorului 1.

Doua dosare penale deschise

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 anunta ca s-au autosesizat si au deschis, joi, un dosar penal, in care se fac cercetari in rem, ca urmare a aparitiei imaginilor in care persoane despre care se afirma ca ar fi membri ai USR PLUS umbla la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Un alt dosar privind falsificare a documentelor si evidentelor electorale a fost deschis luni, ca urmare a unui apel la 112.

Potrivit unui comunicat dat publicitati de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, procurorii acestei unitati au deschis, in urma scrutinului din 27 septembrie, doua dosare penale privind infractiuni legate de procesul electoral.

Primul dosar a fost inregistrat luni, 28 septembrie, in urma unui apel la 112 prin care se reclama infractiunea de falsificare a documentelor si evidentelor electorale.

"Cel de-al doilea dosar penal a fost inregistrat la data de 1.10.2020, in baza sesizarii din oficiu a organelor de cercetare penala, ca urmare a aparitiei in spatiu public a unor inregistrari video si are ca obiect tentativa la infractiunea de falsificare a documentelor si evidentelor electorale, prevazuta de art. 32 rap. la art 391 din Codul Penal", precizeaza procurorii Parchetului Judecatoriei Sector 1.

In ambele dosare se fac cercetari in rem, acestea fiind la momentul administrarii probatoriului. Procurorii anunta ca acest lucru se face "cu maxima celeritate" de catre politistii Sectorului 1, sub supravegherea procurorilor.

Politia si procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 fac verificari dupa difuzarea unor imagini in care persoane despre care se afirma ca ar fi membri ai USR PLUS umbla la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Jandarmeria a transmis ca voturile se afla intr-o zona restrictionata, pazita si nimeni nu a avut acces. Politia va ridica imaginile pentru verificari.

Jandarmeria a transmis printr-un comunicat de presa ca "incaperea in care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilata la cererea presedintelui biroului electoral":

"In legatura cu imaginile aparute in spatiul public care prezinta o activitate desfasurata in data de 29 septembrie a.c. in incinta Biroului Electoral al Sectorului 1, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari: Incaperea in care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilata la cererea presedintelui biroului electoral, jandarmul intocmind, de fiecare data, in acest sens un proces-verbal de predare-primire a incaperii respective. Precizam faptul ca accesul in incaperea respectiva este permis doar cu acordul presedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luata in protectie dupa sigilare. Activitatile desfasurate in interiorul incaperii nu intra in competenta institutiei noastre atata timp cat persoanele autorizate desfasoara activitati legate de procesul electoral".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9421 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
41 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cred ca v-ati uitat in oglinda, domnule Daniel Tudorache,

cand ati spus ca "Hotul striga 'Hotii!' "

V-ati gasit nanasul cu o persoana combatanta precum Clotilde Armand.

PSD-ul a incercat mereu sa-si aserveasca tot ce misca in tara asta, tocmai pentru ca matrapazlacurilor voastre sa nu li se opuna rezistenta.

 

Apropo de raportul CE

Așteptăm să iese Tudorache și pălmașii PSD de la Antena 3.
Pană la Sf. Așteaptă ?
Allo, justiție !

 

Ha, ha, ha!

Oricum, doar psd-iștii și proștii au crezut... sau... tocmai am făcut un pleonasm...?

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor