Conducerea PSD va fi aleasa pe lista

Luni, 15 Februarie 2010, ora 19:50
2239 citiri
Conducerea PSD va fi aleasa pe lista

Liderii PSD au aprobat in sedinta Comitetului Executiv propunerea de modificare a Statutului partidului astfel incat alegerile pentru conducerea PSD sa aiba loc pe o lista inchisa de candidati.

Lista care va fi votata de social-democrati urmeaza sa fie deschisa de pretendentul la presedintia PSD.

Decizia in cazul listei inchise de candidati a fost luata prin vot, in favoarea acesteia pronuntandu-se 42 de lideri social-democrati, iar impotriva 12, si doi s-au abtinut, urmand ca aceasta propunere de modificare a statutului PSD sa fie aprobata de congresul din 20 februarie.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat ca nu este de acord cu votul pe liste care s-a hotarat in sedinta CEX si a atras atentia ca este o decizie periculoasa pentru unitatea partidului.

"Ne trebuie echipe ale partidelor, nu ale persoanelor care candideaza", a spus Ion Iliescu, adaugand ca deciziile suverane vor fi luate la Congres.

Nici Adrian Nastase, care si-a anuntat mai devreme retragerea candidaturii, a afirmat dupa sedinta CEx ca nu este de acord cu aceasta modalitate de vot.

"Eu nu am fost de acord (cu alegerea conducerii pe lista inchisa, n.red). Imi aduc aminte ca si atunci cand s-a decis intrarea la guvernare alaturi de PD-L am facut si atunci parte dintr-o minoritate si am avut dreptate. Uneori minoritatea are dreptate si ma tem ca si acum minoritatea va avea dreptate", a spus Nastase.

Liderii PSD au aprobat in CEx si infiintarea functiei de prim-vicepresedinte al partidului, cu larga majoritate de voturi, urmand ca aceasta propunere de modificare a statutului PSD sa fie aprobata de congresul din 20 februarie, potrivit unor surse din partid.

In CEx-ul de luni s-a mai votat pana acum ca reuniunea congresului sa aiba loc la Romexpo si ca norma de reprezentare a delegatilor la congresul din 20 februarie sa ramana in forma convenita de secretarul general, Liviu Dragnea.

Sala, modificarile de Statut si reprezentarea in Congresul PSD, stabilite de CEx

Toate aceste propuneri au fost sustinute de liderii din jurul lui Mircea Geoana.

Cati delegati vor avea organizatiile judetene la Congresul PSD?

Candidaturile se pot depune pana joi

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat luni seara, dupa sedinta Comitetului Executiv, ca termenul limita pentru depunerea candidaturilor pentru sefia partidului este joi, ora 16:00, deoarece este foarte posibil ca lucrurile sa evolueze, iar el asteapta cu deschidere si simpatie orice propunere.

"Ii asigur pe toti membrii ca acest congres ne va permite sa ne clarificam formula de conducere si sa ne ocupam de problemele reale ale Romaniei. Congresul va fi organizat la Romexpo si vor exista toate conditiile pentru vot. Vreau sa infirm orice speculatii de frauda. PSD este un partid democratic si serios

Mircea Geoana a mai spus ca marti se vor reuni cele doua comisii de statut ale partidului, iar vineri va fi organizata o noua sedinta a Comitetului Executiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#primvicepresedinte PSD, #CEx PSD luni, #statut PSD, #alegere conducere PSD , #alegeri