Ghita se dezlantuie: Dragnea, sprijinit de Iliescu, "protejatul Moscovei". PSD s-a razbunat pe "euroatlanticul Ponta" (Video)

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 21:26
7784 citiri
Ghita se dezlantuie: Dragnea, sprijinit de Iliescu, "protejatul Moscovei". PSD s-a razbunat pe "euroatlanticul Ponta" (Video)
Foto: Digi 24 (Arhiva)

Deputatul Sebastian Ghita, fost membru al PSD si apropiat al premierului Victor Ponta, a comentat rezultatul votului de miercuri, din CEx al PSD, apreciind ca "toti cei din PSD s-au razbunat pe Ponta".

Ghita a declarat, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca Ion Iliescu, pe care-l numeste "nostalgic si protejat al Moscovei", nu trebuia sa-l sustina pe Liviu Dragnea la conducerea PSD.

Dragnea, noul sef interimar, a zdrobit-o pe Rovana Plumb - LIVE

"Domnul Ion Iliescu nu se abtine si nu poate sa lase aceasta Romanie in pace, vrea sa arate tot timpul ca are dreptate. Cred ca i-a facut un rau lui Dragnea, care astazi este propusul lui Iliescu. Cred ca dupa euro-atlanticul Ponta, astazi Iliescu ni l-a propus pe Dragnea. (...)

Am inteles ca cei din PSD s-au razbunat pe Ponta ca a pierdut alegerile, dar puteau sa amane aceasta razbunare, ca nu le prinde bine", a declarat Ghita, care a sustinut ca Dragnea a castigat categoric in fata Rovanei Plumb si datorita spijinului pe care - spune el - l-ar fi primit de la o parte a presei.

Acesta a precizat ca prin votul de miercuri Victor Ponta a vrut sa demonstreze care sunt oamenii din PSD care nu si-au dorit ca el sa ajunga presedinte.

"Ii port aceasta prietenie, are ganduri bune pentru tara asta, chiar daca initial nu am fost de acord cu demisia asta a sa care a generat aceasta chestiune in PSD. Este si un gest al lui Ponta fata de partid.

Poate ca s-a gandit ca in alegeri Iliescu si multi altii nu l-au vrut, poate ca astazi a dorit sa arate cine nu l-a vrut presedinte. M-au surprins imaginile de dupa. L-am vazut pe Radulescu care nu are voie sa plece din tara, dar e seful de la diaspora, l-am vazut pe Zgonea, pe niste oameni care nu cred ca au inteles ce i-au facut astazi intr-o chemare a lui Iliescu de la Moscova", a mentionat Ghita.

"Am vazut la congresul PNL conducand sedinta si dandu-l afara pe Antonescu colaboratorul securitatii Quintus si am vazut astazi conducand sedinta pe protejatul Moscovei Ion Iliescu. Cand eu, un om de 36 de ani, vad ca in Romania au condus viata Quintus si Iliescu, ma cutremur. E rau. Asta m-a frapat. Aceasta similitudine dintre Iliescu care si-a impus punctul de vedere astazi si Quintus care si-a impus punctul de vedere dandu-l afara pe Antonescu", a continuat Ghita.

Social-democratii si-au votat miercuri, intr-o sedinta neobisnuita, presedintele interimar care va conduce partidul in lunile urmatoare. Liviu Dragnea a castigat categoric in fata colegei sale de partid, Rovana Plumb.

Coordonatorul politic al PSD a obtinut 65 de voturi, in timp ce contracandidata sa, Rovana Plumb - sustinuta de altfel de premierul Ponta - a primit doar 18 voturi.

Liviu Dragnea va conduce astfel PSD, din postura de presedinte interimar, pana pe 16 noiembrie, cand va avea loc Congresul PSD. Coordonatorul politic al PSD revine astfel in fruntea partidului dupa ce a renuntat la functia de presedinte executiv, ca urmare a condamnarii la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, din anul 2012.

Victor Ponta s-a autosuspendat din functia de presedinte al PSD dupa ce procurorii DNA au anuntat inceperea urmaririi penale impotriva sa in dosarul Rovinari - Turceni.

#Ghita alegeri PSD, #Ghita Iliescu protejat Moscova, #Dragnea presedinte interimar PSD , #alegeri