In PD-L se discuta formarea unui nou Guvern

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 18:22
2019 citiri

Unii membri PD-L se gandesc tot mai serios la varianta unui Guvern monocolor care sa organizeze alegerile prezidentiale si care sa puna in aplicare o parte din reformele preconizate de partid, potrivit unor surse din interiorul partidului.

"Este posibil sa avem un nou Guvern chiar la sfarsitul saptamanii, depinde de ce vor face in continuare si pesedistii", au declarat sursele citate, pentru NewsIn.

Aceleasi surse sustin ca parlamentarilor PD-L li s-a spus sa nu paraseasca Bucurestiul in perioada urmatoare, fiind posibila convocarea unei sedinte extraordinare pentru validarea unui nou Guvern.

"PD-L este ingrijorat de faptul ca ministrii social-democrati de la Educatie si Sanatate ar fi inceput sa demita persoanele numite de noi in teritoriu. Este un lucru fara precedent ca un partid sa dea afara oamenii formatiunii politice cu care se afla la guvernare", au mai spus aceleasi surse.

PSD ar fi nemultumit si de rectificarea bugetara, ei sperand in alocarea unor resurse suplimentare pentru Educatie, resurse pe care PD-L nu a fost dispus sa le acorde, suspectandu-i pe social-democrati ca ar intentiona sa le directioneze cu precadere catre administratiile locale conduse de PSD.

Cui ii e frica de mass-media?

Potrivit surselor citate, liderii PD-L s-ar teme totusi ca demersul de scoatere a PSD de la guvernare ar putea provoca o reactie ostila in mass-media, fapt ce ar putea influenta rezultatele alegerilor prezidentiale.

Democrat-liberalii apreciaza ca exista o ostilitate evidenta din partea trusturilor de presa, ostilitate ce le-ar putea aduce prejudicii electorale mari.

Pe langa varianta unui Guvern monocolor, in partid se discuta si despre posibilitatea formarii unui Executiv in care posturile cheie sa fie detinute de tehnocrati.

"Un astfel de Guvern ar putea fi sprijinit si de UDMR sau de liberali, daca ministrii tehnocrati se bucura de aprecierea generala. De altfel, UDMR si-a declarat disponibilitatea de a intra la guvernare, iar Antonescu a spus ca PNL nu vrea sa intre la guvernare inaintea alegerilor prezidentiale, iar acest lucru nu exclude varianta unui sprijin parlamentar.

Acest sprijin ar putea fi consecvent, cum ar fi din partea UDMR sau conjunctural, cu liberalii, sau poate chiar si cu pesedistii", a mentionat un democrat-liberal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#PDL remaniere Guvern, #iesire PSD guvernare, #PDL formare guvern , #alegeri