Judecatorul care a anulat alegerile din Valea Seaca, reclamat la DNA

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 23:01
1533 citiri
Judecatorul care a anulat alegerile din Valea Seaca, reclamat la DNA

PD-L Iasi a depus la DNA o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva magistratului de la Judecatoria Pascani care a anulat alegerile din comuna Valea Seaca, unde candidatul PD-L a castigat la o diferenta de cinci voturi in fata candidatului PSD.

Intr-un comunicat remis joi seara, PD-L informeaza ca la DNA au mai fost reclamati procurorul de caz, presedintele PSD Pascani si avocatul care a reprezentat PSD in instanta, democrat-liberalii sustinand ca au fost comise infractiunile de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, fals, uz de fals si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

PD-L Iasi afirma ca dosarul de judecata ar fi fost falsificat, prin "inlocuirea frauduloasa" a contestatiei initiale depuse la instanta impotriva rezultatului alegerilor. Potrivit PD-L, cererea candidatului PSD la primaria Valea Seaca, Valeriu Roman, a fost inlocuita cu o cerere in numele organizatiei PSD Pascani.

In plus, PD-L sustine ca nici PSD Pascani nu avea dreptul de a contesta alegerile, o asemenea cerere putand fi depusa doar de organizatia comunala a PSD din Valea Seaca sau organizatia judeteana a PSD Iasi.

"Judecatorul de caz a refuzat reprezentantului PD-L Iasi dreptul sa participe la proces, desi era vorba de un interes legitim, dat fiind faptul ca alegerile din Valea Seaca au fost castigate de candidatul democrat-liberal. In acelasi timp, judecatorul a admis introducerea in cauza a organizatiei PSD Pascani, desi aceasta nu are calitate procesuala activa.

Potrivit legii partidelor si statului PSD, doar organizatia comunala PSD Valea Seaca sau organizatia judeteana Iasi pot reprezenta PSD in acest dosar, potrivit criteriului administrativ-teritorial", se precizeaza in comunicatul PD-L Iasi.

Rezultatele alegerilor partiale anticipate din Valea Seaca au fost anulate la sfarsitul saptamanii trecute, de Judecatoria Pascani.

Instanta a fost sesizata de PSD, care a reclamat o serie de nereguli in procesul de votare precum vot multiplu, vot cu carti de identitate expirate sau mita electorala. Judecatorul a decis repetarea alegerilor in ziua de 22 noiembrie.

In opinia PD-L Iasi, din motivarea deciziei nu reiese ca s-ar fi comis o frauda electorala.

Democrat-liberalii au depus o contestatie in anulare impotriva hotararii judecatoresti.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#alegeri Valea Seaca, #judecator reclamat DNA, #anulare alegeri Iasi, #frauda electorala Valea Seaca , #alegeri