La PSD, dupa autosuspendati au aparut presedintii autoinscaunati (Opinii)

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 08:56
4899 citiri
La PSD, dupa autosuspendati au aparut presedintii autoinscaunati (Opinii)
Foto: Ziarul Unirea

PSD e in stare de soc. Nu-mi amintesc ca in ultimul sfert de veac de democratie, asa cum a fost ea, un politician de la un partid sa faca o declaratie publica cum ca, dupa alegeri, el va fi noul presedinte al formatiunii respective.

Ma refer aici la declaratia domnului Sebastian Ghita, urmata apoi, mai de voie-de nevoie de cea a lui Liviu Dragnea.

Victor Ponta, inca presedinte al partidului, a asistat neputincios la aceasta iesire a locotenentilor, reactionand tardiv dupa o zi, afirmand ca inca e presedintele PSD.

Din declaratia domnului Ghita si din cea a domnului Dragnea, eu pot intelege ca Victor Ponta nu mai are niciun rol in PSD. Partitura lui s-a incheiat, castiga sau nu castiga Presedintia Romaniei, pentru social-democrati Ponta a devenit o mana moarta.

De oricata bunavointa as da dovada, anuntul oficial al unor lideri ca ei vor prelua partidul inainte de alegeri nu are cum sa-l ajute pe candidat. Banuiala mea e ca au vrut sa stinga un incendiu cu benzina in loc de apa.

Dupa demisia lui Hrebenciuc si arestarea fiului acestuia, in PSD pare sa se fi instalat dihonia. Si nu ma refer aici la imaginea transmisa in afara, ci, efectiv, la conducerea operatiunilor electorale.

PSD, in afara de 1990 cand Ion Iliescu a castigat zdrobitor apasand pedala fricii de schimbare ("Nu ne vindem tara!"), nu a dat dovada de mare fantezie politica. Nu le-a propus niciodata romanilor un model de dezvoltare, ci doar promisiuni generale si ieftine. Miza a fost intotdeauna formata din pomenile electorale si planul de voturi atins prin tot felul de inginerii locale.

Din acest motiv, masinaria de partid a fost si este extrem de importanta. La centru au existat organizatori puternici, respectiv Octav Cozmanca, Viorel Hrebenciuc, iar, acum, Liviu Dragnea. Acestia reprezinta centrul nervos al partidului si au controlat cu mana forte reteaua teritoriala de strans voturi. Unele batalii le-au castigat, altele le-au pierdut, dar, intotdeauna, reteaua a functionat.

Mie imi pare tot mai clar ca, in noul context creat de prabusirea PSD din cauza coruptiei generalizate, organizatiile teritoriale sunt desprinse de centrul partidului. Va mai amintiti in 2012 acea defilare USL care a calcat totul in picioare? Nimeni nu misca in front, iar planul de voturi a fost facut si chiar depasit.

Acum, entuziasmul PSD este undeva la genunchiul broastei. Cred ca multi se gandesc cu ingrijorare la ziua de maine, intelegand ca nimeni si nimic nu-i mai poate scapa de mana lunga a Justitiei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dragnea Ghita conducere PSD, #alegeri PSD candidati presedintie , #alegeri