Marian Jean Marinescu acuza PSD si PNL ca si-au batut joc de votul uninominal

Sambata, 26 Iulie 2008, ora 15:30
1288 citiri
Marian Jean Marinescu acuza PSD si PNL ca si-au batut joc de votul uninominal

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul PD-L Dolj din Craiova, ca reprezentantii PNL si PSD si-au batut joc de legea votului uninominal si nu au tinut cont de ce doresc cu adevarat cetatenii.

"Dupa parerea mea, ce se va intampla la urmatoarele alegeri parlamentare, ca vor fi in noiembrie sau in martie, va fi aproape un simulacru de alegeri uninominale. Acesti indivizi de la PSD si de la PNL si-au batut joc complet de dorinta romanilor de a vota reprezentantii lor direct in Parlamentul Romaniei. In primul rand, prin felul in care au construit legea, care, daca intrati in detaliu, o sa vedeti ca una votezi si altcineva se va duce in Parlament, si in al doilea rand prin aceasta decupare a colegiilor", a declarat Marinescu.

Acesta a spus ca cel mai mult il intriga atitudinea reprezentantilor celor doua partide, PSD si PNL, referitor la trasarea colegiilor, care nu au la baza nevoile specifice ale zonelor, ci doar culoare politica a primarilor din localitatile care compun colegiile, anunta NewsIn.

Jean Marinescu a amintit faptul ca, pentru a-si putea trasa colegiile asa cum doresc, liberalii si social-democratii au schimbat legea votului uninominal, trecand in continut de regula, care, de fapt, inseamna niciodata.

Acesta i-a atentionat si pe cei care se lupta pentru a candida intr-un colegiu uninominal cu un numar mic de oameni ca totul se poate intoarce impotriva lor.

Europarlamentarul a precizat ca PD-L a sustinut formula de uninominal propusa de Traian Basescu, care era singura prin care se respecta votul cetatenilor.

"Cred ca am fost singurii care am sustinut formula propusa de presedintele Traian Basescu. Care era foarte simpla. Intra ce vota omul. Primii doi intrau in turul II si cine iesea intra in Parlament. Dupa acea a fost insa o problema. Trebuia sa se voteze o formula de vot uninominal. Si-atunci s-a votat actuala lege. Nu puteam sa n-o votam. Dar asta nu ma impiedica sa spun ca nu este buna actuala formula", a conchis Marian Jean Marinescu.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Cine este prima femeie aleasă în funcția de primar la Berlin. Dominația stângii asupra capitalei germane continuă
Cine este prima femeie aleasă în funcția de primar la Berlin. Dominația stângii asupra capitalei germane continuă
Partidul Social Democrat (SPD) a câştigat alegerile regionale din capitala germană Berlin, oraş-land care are propriul parlament, informează luni dpa. SPD şi candidata sa nr. 1 Franziska...
Sursa: Ziare.com