Misterioasa doamna care vrea sa conduca PSD - 67 de ani, un destin dramatic

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 19:48
7385 citiri
Misterioasa doamna care vrea sa conduca PSD - 67 de ani, un destin dramatic

Una dintre candidaturile-surpriza anuntate de Liviu Dragnea pentru sefia PSD a fost cea a unei misterioase doamne. Numele acesteia, Dorela Alistar, nici macar nu a fost pronuntat la anuntarea listei celor care si-au depus candidaturile, fiind aflat ulterior de presa.

Noua candidati pentru functia de presedinte al PSD

Cine este misterioasa doamna care se afla pe aceeasi lista cu grei ai PSD - Mircea Geoana, Victor Ponta, Miron Mitrea, Cristian Diaconescu - si de ce a decis aceasta sa intre in competitie cu ei pentru conducerea PSD? Are 67 de ani, un destin dramatic si o mare pofta sa reformeze PSD, sustine Inpolitics.

Dorela Alistar spune ca "Partidul asta trebuie curatat de toate uscaturile, prea multi au facut averi peste noapte si au indepartat oamenii simpli.

Are o strabunica albaneza, este fiica unui detinut politic, deportat candva din Basarabia si sotia, pe rand, a altor doi detinuti politici. In plus, Dorela Alistar a avut un destin tragic, viata ei fiind marcata de decesul ambilor copii la varste fragede. Spune ca tragediile prin care a trecut au calit-o si au ajutat-o sa invete sa se lupte cu viata.

Este de profesie asistent social si este pasionata de cros. Organizeaza alergari si participa la acestea, de aproape un sfert de veac. Doamna Alistar il apreciaza pe Ion Iliescu, pe care il considera "un om care a facut foarte mult pentru partid si care a reprezentat un model pentru multi dintre noi".

Este membra a PSD la sectorul 1 si a decis sa intre in cursa pentru sefia partidului deoarece crede ca "oamenii din partid, marea masa a membrilor, a simpatizantilor, au nevoie, fie si macar simbolic, sa se regaseasca intr-un candidat care e aidoma lor, sarac si onest. Daca ma uit la lista candidatilor la sefia PSD, de la congresul de simbata, nu gasesc unul-doi care sa nu aiba averi nemasurate si probleme pe la DNA".

De aceea, daca ar fi aleasa presedinte al PSD, primul lucru pe care l-ar face ar fi sa se adune in sedinta cu ceilalti colegi din conducere "si ne-am apuca sa curatam partidul, sa ramana numai oamenii cinstiti si onesti, sa ne descotorosim de cei care ne-au facut de rusine si au strans averi peste noapte".

Daca ar fi sa le dea un sfat romanilor, le-ar spune sa nu isi piarda speranta, "pentru ca va veni ziua cand Dumnezeu isi va intoarce fata si catre noi".

Sondaj: Cine crezi ca va fi noul presedinte al PSD? Voteaza!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#candidaturi conducere PSD, #femeie candidata conducere PSD, #alegeri presedinte PSD , #alegeri