Protocolul aliantei PSD-PNL, semnat dupa turul I al prezidentialelor?

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 22:45
3719 citiri
Protocolul aliantei PSD-PNL, semnat dupa turul I al prezidentialelor?

Desi inca nu exista inca un protocol, o alianta PSD-PNL ar fi luat nastere deja, urmand ca aceasta sa fie oficializata dupa turul intai al alegerilor prezidentiale, a dezvaluit fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu.

"Alianta e facuta deja publica. Sigur, nu avem un protocol. Probabil ca acesta va fi incheiat dupa turul intai, dar aceasta functioneaza si asta e cel mai important.

Tara e in criza politica, dincolo de cea financiara, si are nevoie de o majoritate care sa poate sa asigure stabilitate, liniste, coerenta. tara trebuie administrata", a declarat fostul ministru al Agriculturii Ilie Sarbu, potrivit Realitatea.net.

Pe de alta parte, demisionarul Ilie Sarbu a recunoscut ca a dus tratative timp de doi ani pentru formarea aliantei PSD-PD-L, care a format Executivul dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2008. Protocolul acestei aliante s-a numit "Parteneriat pentru Romania".

PSD a iesit de la guvernare, rupand coalitia cu PD-L, dupa ce toti ministrii sai au demisionat, la scurt timp dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare din functie a ministrului de Interne, vicepremierul Dan Nica.

#Ilie Sabu Coalitie, #alianta PSD PNL, #protocol tur I prezidentiale, #protocol PSD PNL , #alegeri