PSD ar mentine cota unica, intr-un guvern cu PNL

Sambata, 25 Septembrie 2010, ora 14:10
1786 citiri
PSD ar mentine cota unica, intr-un guvern cu PNL

Vicepresedintele PSD Constantin Nita a afirmat ca, in cadrul unui eventual guvern de coalitie cu al social-democratilor cu liberalii, cota unica va fi mentinuta, impozitarea progresiva urmand sa fie introdusa dupa alegerile anticipate.

Deputatul Constantin Nita spune ca in cadrul grupului economic al PSD se lucreaza pe mai multe variante de impozitare progresiva, expertii partidului facand simulari pe cateva zeci de variante.

Una dintre ele este cea in care nivelul impozitarii este 0 pentru cei cu venituri de pana la 1.000 de lei si de 15% pentru cei cu venituri intre 1.000 si 2.000 de lei.

Nivelul impozitarii creste la 25% pentru veniturile intre 2.000 si 4.000 de lei urmand ca veniturile celor cu peste 4.000 de lei sa fie impozitate cu 40%.

O alta varianta ar fi ca nivelul impozitarii sa creasca cu 10% pentru fiecare dintre aceste niveluri de venit. "Avem cateva zeci de variante in lucru si facem simulari pentru fiecare. Deocamdata suntem inca departe de a ne opri asupra unei solutii definitive", a declarat Nita pentru NewsIn precizand insa ca neimpozitarea veniturilor sub 1000 de lei va fi o certitudine in programul economic al PSD.

Pe de alta parte, Nita a admis ca introducerea impozitarii progresive, indiferent sub ce forma va fi facuta, va fi posibila doar dupa ce PSD va ajunge la putere in urma unor alegeri. In cazul unui guvern de criza in care sa participe si PSD, cota unica va fi pastrata.

"Categoric vom pastra cota unica in cazul unui guvern de coalitie pentru ca nu avem majoritate in Parlament care sa sustina impozitarea progresiva. Un guvern de criza ar trebui sa-l facem cu liberalii care sustin cota unica astfel incat impozitarea progresiva va putea fi introdusa doar dupa alegeri anticipate", a precizat Constantin Nita.

Social-democratul a relatat ca programul economic al PSD va contine un nou model de conceptie a economiei romaniei.

"Va fi un cu totul alt model de dezvoltare a economiei romanesti, in care investitiile si exporturile vor fi motoarele de crestere economica. Vrem sa promovam reindustrializarea economiei, indeosebi pe domenii de varf. Nu trebuie sa fim servitorii Europei, doar o tara de consum, ci sa avem o productie proprie", a spus Nita precizand ca valoarea exporturilor romanesti este ingrijorator de mica, 3.000 de euro anual, spre deosebire de tari precum Cehia, unde ajunge la 10.000 de euro pe cap de locuitor.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#PSD cota unica, #PSD guvern coalitie , #alegeri